image_pdfimage_print

L’Assemblea ja va avisar que volia fer les coses diferents de cara a les properes eleccions nacionals del 14 de febrer. Ho va avisar després de comprovar que els partits polítics han seguit una deriva, a criteri seu, contrària als postulats més bàsics per concretar la independència: determinació i construcció.

En la recent consulta feta als seus prop de 50.000 socis i sòcies sobre el seu posicionament davant el cessament del president de la Generalitat, Quim Torra, una immensa majoria va votar perquè el màxim representant de Catalunya no acatés la confirmació condemnatòria del Tribunal Suprem espanyol sobre la seva inhabilitació. I en la darrera consulta a tota la seva massa social es va aprovar, de manera significativament àmplia, un decàleg d’accions i concrecions per realitzar la independència, amb resolució i fermesa.

En aquest decàleg, com ha explicat Elisenda Paluzié, presidenta de l’entitat, s’hi reflecteix una posició pràctica però contundent per fer avançar el projecte independentista, de forma realista i mesurada. Partint de la lògica democràtica, l’actual autonomia ha d’ésser l’alçaprem efectiu per activar la independència, i per fer-ho s’han compost 56 punts, agrupats entorn de 10 principis bàsics, que són assolibles si hi ha, a criteri seu, voluntat política i una mínima implicació.

Publicitat
Publicitat

L’Assemblea com entitat cívica, el que farà, segons han explicat amb detall i es pot consultar en el web https://eleccions2021.assemblea.cat/, en un primer pas,  és reactivar el compromís de tots els electors catalans en aquest projecte, per medi d’una signatura sobiranista sense fissures, d’una banda, i de l’altre, per medi de la fiscalització de les accions del govern i de les propostes electorals de les diferents candidatures, abans, ara i després del 14 de febrer.

L’Assemblea no es resisteix a quedar-se impassible davant la dinàmica electoral. En aquest sentit, ha manifestat que “vol democratitzar l’accés a la informació i augmentar el coneixement sobre les propostes i compromisos dels partits i la seva concreció”, per superar un miratge permanent de paraules buides i enceses proclames que “no tenen cap traducció” per obtenir un reconeixement i creixement dels drets nacionals dels catalans.

Les puntuacions s’obtenen encarant cada un dels punts del Decàleg de l’Assemblea amb les polítiques fetes des del Govern, en aquesta primera escomesa. I de totes elles, són definitives algunes puntuacions amb 0 o 1 punt, sobre com portar una acció concertada per la independència arreu del territori, en base al món local, o com articular una política de bloqueig a les institucions espanyoles com la millor manera de deixar en evidència la gran aportació catalana que es fa sense cap contraprestació material i molt menys nacional. I la mitjana de puntuacions queda, per tant, molt baixa. En l’incompliment generalitzat.

En properes actualitzacions del web, l’Assemblea aportarà noves informacions “de fiscalització” de les propostes electorals clarament o suposadament independentistes, en contrast amb el que tots els seus socis i sòcies entenen imprescindible de fer, amb realisme, des d’una autonomia catalana que per ara s’ha de moure dins del sistema espanyol vigent.