image_pdfimage_print

Avui dissabte 19 de desembre a partir de les 10h del matí es reunirà l’Assemblea Fundacional de Representants. A causa de les restriccions a la mobilitat derivada de la pandèmia de la Covid-19, se celebrarà amb un format mixt –telemàtic i presencial-. La seu presencial de l’Assemblea Fundacional serà doble, Barcelona i Brussel·les, en dos espais emblemàtics: la Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat de la capital catalana i el Press Club de la capital belga –sala on el govern legítim de la Generalitat va celebrar la seva multitudinària roda de premsa del 31 d’octubre del 2017, recent arribat a l’exili.

Aquesta assemblea es reuneix amb les notícies de fons d’una banda de la recent ampliació del Consell amb representants de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), del Moviment d’Esquerres (MES) i d’Independentistes d’Esquerres i, d’altra banda, amb la informació que ERC no hi enviarà cap “diputat”. Efectivament en un carta que s’ha fet pública el diputat Sergi Sabrià lamenta tautològicament no s’hagi aconseguit que al Consell s’hi expressi la pluralitat de l’independentisme alhora que renuncien a participar-hi.

L’Assemblea de Representants del Consell per la República que es reunirà avui és l’òrgan de representació de tots els ciutadans que formen part del Consell per la República, gràcies a la seva inscripció al Registre ciutadà del Consell. Entre d’altres funcions, impulsa i controla l’acció política de l’òrgan executiu del Consell, que s’anomena el Consell de Govern. L’Assemblea de Representants és una peça central, de l’estructura institucional del Consell.

Publicitat
Publicitat

En formen part els diputats i les diputades que formen part dels grups parlamentaris del Parlament de Catalunya que van donar suport a l’Acord d’Investidura del MH Joaquim Torra i Pla com a president de la Generalitat de Catalunya, en el qual s’estableix la creació del Consell per la República. I tots aquells altres diputats i diputades del Parlament de Catalunya compromesos amb el dret a l’autodeterminació i a treballar a favor d’una Catalunya independent en forma de República que en vulguin formar part.

Aquesta primera Assemblea de Representants s’anomena Fundacional perquè els seus membres no han estat elegits directament pels ciutadans inscrits al Registre ciutadà, sinó que està formada pels diputats i diputades independentistes de l’actual legislatura. Aquesta Assemblea Fundacional té, entre d’altres, la funció d’aprovar la norma electoral que ha de permetre fer les eleccions a l’Assemblea de Representants ordinària –és a dir, elegida directament pels ciutadans.

L’Assemblea debatrà l’acció política del Consell, el seu Pla de Govern -on es detallen quins són els projectes que han d’orientar l’acció política del Consell- així com un document polític titulat “Preparem-nos”, que és la proposta que el Consell per la República ofereix al conjunt del moviment independentista per tal de culminar el camí iniciat amb el referèndum de l’1-O. Aquest document recull bona part de les conclusions dels debats estratègics que el Consell de Govern ha anat efectuant durant els darrers temps.