image_pdfimage_print

Segons informa Gemma Lapedriza a Món Rural, l’aplicació Ecolocal market , que ofereix un e-commerce que geolocalitza els productors d’aliments ecològics amb el consumidor final de proximitat, i l’app Cultilogic, que proporciona un sistema integral de gestió de la informació de qualsevol activitat econòmica del món agrari, són les guanyadores de la setena edició del Premis Ruralapps 2020, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Aquest guardó l’atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya amb el suport del centre tecnològic Eurecat.

El jurat, presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del DARP, Carmel Mòdol, i constituït per representants del Departament i d’EURECAT, va examinar i seleccionar les candidatures guanyadores per a cadascuna de les modalitats del premi i, d’entre 17 candidatures presentades en aquesta edició, 7 en la categoria professional i 10 en la de Ciutadania, les candidatures premiades han estat:

En la modalitat de Ruralapps Ciutadania

Publicitat

L’aplicació guanyadora, ha estat Ecolocal Market, desenvolupada per Elizabeth Ledesma i Monica Pulido, d’Ecolocal Market, i ofereix una eina d’e-commerce on els productors agroecològics poden establir el preu, al temps que es facilita que el consumidor tingui accés a compra local.

A més de donar visibilitat als productors agroecològics, l’app permet agrupar comandes, un fet que ajuda a arribar a comandes mínimes, millorant la logística, i fent-la més justa i sostenible. Durant la pandèmia, s’ha pogut afegir d’una manera dinàmica productors per a treure el seu estoc, i continuar amb la venda del seu producte directament al consumidor final.

L’aplicació La compra, desenvolupada per Pere Ponsatí, de l’empresa Interactiu Comunicació Digital, ha estat la finalista en la modalitat Ciutadania, i el seu funcionament aporta una eina gratuïta de venda online per a productors i comerços de proximitat, amb la finalitat que es puguin beneficiar dels avantatges de la digitalització.

L’app permet fer la compra des del mòbil als comerços i productors de proximitat, i rebre-la a casa o recollir-la en l’establiment. Mitjançant la geolocalització els usuaris poden veure els establiments donats d’alta al seu voltant o en la ubicació que escullin, navegar pel seu catàleg de productes, i afegir-los al cistell per a realitzar-ne la compra.

En la modalitat de Ruralapps Professional

Cultilogic, desenvolupada per Enric Costas, de l’empresa Ecostas Smart Services, ha estat la guanyadora. Gràcies al seu sistema de planificació de recursos empresarials especialitzat en el sector agrari, l’aplicació permet integrar tota la informació en una sola plataforma, i fa possible la connectivitat de les dades entre els diferents agents, des d’agricultors, ramaders, i tècnics fins a l’administració o els proveïdors.

La finalista ha estat SCClients, una aplicació exclusiva per als clients de Semen Cardona, que permet realitzar la comanda dels seus productes de forma ràpida i eficient, controlant les seves dades i característiques.

Els Premis Ruralapps tenen l’objectiu d’impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agroalimentari i rural, i distingir les empreses que hagin desenvolupat les dues millors aplicacions mòbils que contribueixin a la millora del sector agroalimentari, forestal, i pesquer, i acostin aquests sectors a la ciutadania.

Més d’un centenar de projectes han participat en les diverses edicions dels Premis Ruralapps amb aplicacions innovadores que contribueixen a impulsar la transformació digital del sector agroalimentari, forestal, i pesquer.