Militars espanyols d’alta graduació somnien “afusellar 26 milions de fills de puta”

image_pdfimage_print

En un xat intern els franquistes desitgen un nou cop d’estat, i són saludats pel cap del partit VOX, que no se’n distancia.

Que policies espanyols en xats interns diuen que “Hitler era un home com cal” i que desitgen a l’anterior alcaldessa de Madrid una mort dolorosa, ja ho havia informat Telepolis. Ara Infolibre posa al descobert com està de profundament ancorada aquesta ideologia en les forces armades.

Militars jubilats d’alta graduació, com el general Francisco Beca, desitgen fins i tot un genocidi, que sobrepassaria les dimensions de la xoà. En un grup a Whatsapp Beca va molt lluny. Vol afusellar més de la meitat de la població del país: “No hi ha cap altra solució, que començar a afusellar 26 milions de fills de puta”.

Publicitat

L’exgeneral de l’aire només té el dubte de si això seria prou. “Em sembla que amb els 26 milions encara faig massa curt!!!” I segueix endavant en el mateix estil. Tal com és la situació només “queda l’única possibilitat d’extirpar el càncer”. Per ell, el càncer són les forces d’esquerra del país. Amb això, confessa tàcitament que l’esquerra té al país una majoria clara, ja que Espanya només té 42 milions d’habitants. Que ell és un feixista i partidari de Franco no se n’amaga gens i el venera com a “irrepetible”.

Altres alts oficials retirats tampoc es queden pas enrere i demanen “26 milions de bales” com en una notícia del mòbil del capità José Molina: “Vull que tant ells com la seva parentela es morin. Ho vull. És demanar massa?” pregunta referint-se al govern socialdemòcrata. I cap militar no ho contradiu.

També és interessant el canvi d’informació entre el coronel Ángel Díaz Rivera i el coronel Andrés Gonzàlez Espinar. Espinar voldria “fer-los-hi pagar” als membres de la “condemnada ANC”. Es refereix al procés cap a la independència per la qual treballa la gran organització civil. Que els seus expresidents Carme Forcadell i Jordi Sánchez siguin a la presó per un inventat delicte de sedició no li és prou. Fins i tot havien estat acusats d’una presumpta rebel·lió perquè havien posat les urnes pacíficament.

Vox es posa darrere dels militars

Rivera li respon que “Un dia … algú haurà de començar a fer alguna cosa (legal o il·legal) contra aquests fills de puta”. I Espinar diu que caldria bombardejar la seu de l’ANC. Es veu clar que en aquest grup realment se somnia en un nou cop d’estat militar i una rebel·lió com la que es va intentar el 1981, quan la guàrdia civil va assaltar el Parlament i van sortir els tancs al carrer.

Gent d’ultradreta d’aquest fòrum també pertanyen en part al grup de 73 militars retirats que fa poc van escriure una carta al rei. És conegut que va ser Franco qui va restaurar la monarquia i va designar el rei com a successor seu. Amb el vocabulari del partit ultradretà VOX, i designant el govern del PSOE i de la coalició esquerrana U-Podemos també com a “socialcomunista”, es pronunciaven contra el govern de Pedro Sánchez. Veuen la “convivència nacional” en perill, perquè el govern es deixa ajudar “per partidaris d’ETA i per independentistes”, cosa que porta a dissoldre la unitat nacional. El diari El País ho va fer públic.

No és doncs cap miracle que el cap del partit feixistoide VOX també surti en aquest fòrum. En una notícia d’àudio considera oportú de saludar el grup. “Una abraçada a tots, i visca Espanya!” s’acomiada Santiago Abascal. I així tampoc ho és que el partit no es vulgui distanciar dels militars. La seva portaveu, Macarena Olona, va dir al Parlament on es debatia el pressupost del Govern que al final va ser aprovat amb 187 vots a favor, que es tractava de declaracions “a favor de la unitat d’Espanya”.

VOX també s’havia negat fa poc a distanciar-se dels ultradretans causants d’aldarulls. I no es va fer cap crítica de les impossibles declaracions d’Olona. A Espanya, distanciar-se de la dictadura és per molta gent impensable, en un país en el qual els franquistes van tenir impunitat i en la transició es van posar simplement la capa de demòcrates. Així el partit PP que fins fa un any i mig governava no s’ha distanciat mai de la dictadura i va ser fundat per exministres d’aleshores. Abascal ve del PP i VOX només n’és una escissió més radical. Per això, per la portaveu de VOX, Olona, aquests que somnien rebel·lió i genocidi “són naturalment la nostra gent”. Però Vox es va queixar que “notícies privades” es fessin públiques.

Que el ministeri de Defensa hagi passat el cas a la fiscalia de l’Estat no s’ha d’interpretar com que als ultres els pugui amenaçar un càstig. Així, en el xat dels policies de Madrid, els jutges no van veure-hi cap fet amb rellevància penal. Però en canvi és conegut de sobra que la justícia ho veu de molt altra manera quan, per exemple, cantants esquerrans com Valtonyc canten sobre el corrupte exrei o sobre organitzacions ja extingides. Són condemnats a llargues penes de presó i, com aquest raper, han de fugir a l’exili. En aquest cas la justícia espanyola intenta amb tota mena de trucs d’aconseguir-ne l’extradició. Des de fa anys, Espanya és el campió mundial en l’empresonament d’artistes crítics i sobrepassa fins i tot l’Iran, Turquia, Myanmar, Egipte i la Xina.

(Traducció a càrrec de Pere Grau i Rovira de l’article de Ralf Streck publicat a Telepolis el dia 3.12.2020. L’enllaç amb l’original és: https://www.heise.de/tp/features/Hochrangige-spanische-Militaers-traeumen-davon-26-Millionen-Hurensoehne-zu-erschiessen-4979549.html )