Qui van ser els criminals? Volem saber la veritat!

image_pdfimage_print

Amigues, amics,
El dimarts 10 d’aquest mes de novembre comença el judici pels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost de 2017. Ja sabem que la justícia és lenta, però sembla que l’Audiència Nacional vol enllestir el judici, on està previst que hi declarin 300 testimonis, en dos mesos. És l’atemptat jihadista més greu que ha tingut lloc a Catalunya. Hi van morir setze persones i hi va haver més de cent ferits.

Aquest és el quadre que se’ns presenta, però entremig hi ha moltes més coses i dubtes importants, molt importants. Per què un atemptat jihadista en menys de dos mesos abans del Referèndum d’Autodeterminació del 1r d’octubre? Quin interès poden tenir els jihadistes en rebentar o causar confusió en vigílies de l’1-O? A mi no se m’acut la raó ni l’interès. Més aviat em pregunto, qui hi podia tenir interès? Rumiem.

L’Estat espanyol, assabentat per la CIA, no havia facilitat cap informació als Mosssos d’Esquadra sobre el perill d’un imminent atemptat a Catalunya. Per què al Congreso de los Diputados no es va permetre mai una comissió d’investigació sobre aquells atemptats? Catalunya no importa a l’Estat? O, potser, importa massa? Ni la Guardia Civil ni l’anomenada Policia Nacional, ni els seus serveis secrets no trobaven urnes per a l’1-O. Tantes paperetes de votació com s’intervenien tantes se’n tornaven a imprimir. Tants programes informàtics per al cens i votació que s’intervenien tants que se’n tornaven a fer. L’Estat, el govern del PP i las Fuerzas y cuerpos de Seguridad del Estado estaven fent el ridícul i es posaven molt nerviosos.

Publicitat

Figura clau en la preparació dels atemptats, l’imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty. Aquest sinistre personatge es va dedicar a rentar el cervell d’uns quants joves de Ripoll que van caure en la irracionalitat del terrorisme jihadista; eren uns desgraciats que van caure en l’engany. Però, i l’imam? Quan estava empresonat per tràfic de drogues a Castelló va rebre reiterades visites d’agents del CNI. De què devien parlar? De traficants de drogues? L’imam va fer la seva feina, rentar el cervell d’aquells joves que vivien tranquil·lament a Ripoll i els va canviar la vida, a la majoria els va portar a la mort. Abdelbaki es-Satty tenia antecedents, el CNI ho sabia i parlaven de drogues?

Aquest imam es va endur aquests nois a una casa aïllada d’Alcanar per fabricar i planificar els atemptats. Qui va fer les fotografies d’uns explosius casolans i unes quantes bombones de butà? Són les que ens ensenyen per televisió, però sembla que allí hi havia ingredients químics per fabricar les armes, les mateixes que uns investigadors occidentals van trobar a la Síria d’Al Assad, el sàtrapa. Com van arribar tan fàcilment aquells productes a la casa d’Alcanar sense que la Guàrdia Civil ni cap ment pensant de la intel·ligència de l’Estat ho hagués descobert? Massa interrogants.

Queden moltes preguntes per contestar. Una: amb les proves d’ADN que avui dia identifiquen persones jo no he sentit a dir que a la sinistra casa d’Alcanar s’hi haguessin trobat, entre les restes humanes, cap mostra d’ADN que correspongués a l’imam Abdelbaki es-Satty, a qui diuen que el CNI havia seguit fins al darrer moment. On estava l’imam quan es van produir les explosions? On estava l’imam quan es van efectuar els tràgics atemptats? Si no hi era, hauria pogut fugir tan fàcilment sabent que s’anaven a produir uns atemptats a Catalunya? Qui l’hauria pogut ajudar a fugir?

Qui hi havia realment darrere dels mortífers atemptats? Sí, algunes de les mans executores se saben i aniran a judici, aquests pagaran per segons qui… El boig assassí de les Rambles de Barcelona va ser abatut amb prestesa i professionalitat pels Mossos d’Esquadra, no per la Guàrdia Civil que tenia tota la informació. Això també va coure i cou a segons qui…

Volem saber la veritat! Volem saber on és aquell imam! Volem saber qui hi havia, i encara hi ha, darrere d’aquelles mans executores! No crec que el judici que es farà d’aquí a dos mesos ho aclareixi. Però, estic segur que algun dia se sabrà. Potser els vertaders criminals ja no hi seran, però els que hi siguin sabran com les gastava segons qui…

Vostre,