Ajuntament d'Arenys de Munt
Ajuntament d'Arenys de Munt
image_pdfimage_print

Un grup de vilatans d’Arenys de Munt ha iniciat aquest cap de setmana una recollida de signatures per demanar als polítics que li són més pròxims —els regidors electes—, el debat i l’aprovació d’una moció de compromís de l’Ajuntament amb la via unilateral com a únic camí per assolir la independència de Catalunya.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és forçar el debat de la moció, que necessàriament obligarà cada grup municipal a fer públic el posicionament de la seva formació pel que fa al compromís de fer efectiva la ruptura amb l’Estat espanyol per la via unilateral.

#ViaUnilateral impulsarà i facilitarà que aquesta recollida de signatures pugui ser replicada a tots aquells pobles, viles i ciutats on la ciutadania organitzada decideixi fer-ho. Farà també un seguiment posterior de les mocions aprovades i de quines formacions han donat suport en cada cas.

Publicitat
Publicitat

Què diu la moció?

La moció reivindicarà la legitimitat i vigència del mandat sorgit de les urnes el 1r d’octubre, de fer realitat que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República, i el compromís explícit de l’Ajuntament d’Arenys de Munt amb la via unilateral per a fer-ho possible.

Tanmateix, la moció també demanarà que s’insti a les direccions dels respectius partits polítics a recollir explícitament el mandat del 1r d’octubre en els seus programes electorals, així com a dissenyar una estratègia comuna, per tal que el Govern i el Parlament que sorgiran de les pròximes eleccions catalanes, duguin a terme la ruptura amb l’Estat espanyol en la pròxima legislatura, tot aixecant la suspensió de la Declaració d’independència del 27 d’octubre de 2017.

Per últim, la moció també exigeix als partits el ferm compromís de no pactar amb cap altra formació política que no estigui a favor de complir el mandat del 1r d’octubre, a qualsevol de les institucions catalanes, per tal de recuperar el clima de confiança entre si i, molt especialment, la confiança de la ciutadania.