Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural
Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural
image_pdfimage_print

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha fet una crida al sobiranisme a “recuperar la iniciativa i passar de la protesta a la proposta”. En un correu enviat als socis aquest dissabte des de la presó de Lledoners, Cuixart recorda que la repressió no s’ha aturat, sinó que s’ha incrementat, i una bona prova és la nova operació policial engegada fa una setmana “per criminalitzar el sobiranisme”.  El president de l’entitat, que aposta per “transformar cada embat en un pas endavant”, torna a demanar una resposta unitària i que es materialitzi al Parlament de Catalunya en forma de llei d’amnistia “per seguir denunciant l’atropellament de drets que patim”. Jordi Cuixart insisteix que “exigim l’amnistia per als gairebé 2.900 represaliats perquè és l’única solució col·lectiva i, sobretot, per poder afrontar la resolució política del conflicte”. “Sense la fi de la repressió, el diàleg esdevé impossible”, ha assegurat el president de l’entitat, condemnat a 9 anys de presó per exercir drets fonamentals.

Cuixart: “Tot és cultura i exigim un tracte digne”

El president d’Òmnium també ha volgut llançar un missatge de suport al món cultural després de les darreres restriccions que han tornat a afectar de ple el sector de la cultura. Cuixart ha recordat que la cultura “és un bé essencial i de primera necessitat”, i per això demana que se la tracti com a tal: “tot és cultura i exigim un tracte digne”. “Traiem la cultura de la nostra vida i veurem com res té sentit”, ha dit Cuixart, que ha aprofitat per enviar “una abraçada ben grossa a tots els companys del món de la cultura”. En aquest sentit, el president de l’entitat ha tornat a advertir que la pandèmia interpel·la tota la societat i per això l’emergència cal combatre-la amb “més solidaritat i fraternitat”. “Salvar tants llocs de treball com sigui possible, aturar desnonaments i fer que les decisions dels governants prioritzin la ciutadania”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat