image_pdfimage_print

El sector esportiu ha presentat aquest dilluns al matí un recurs davant el TSJC per demanar la suspensió cautelar de les mesures decretades per la Generalitat per les quals s’atura tota la competició esportiva i es tanquen les instal·lacions. Les entitats que representen el conjunt del sector, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gestiona (Gestors d’instal·lacions públiques de Catalunya, el Coplefc (Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i l’Esport de Catalunya), el clúster de l’esport INDESCAT, la Federació Catalana de Natació, l’Agrupació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya i la Federació Catalana de Futbol, han explicat en roda de premsa els fonaments de la demanda.

El recurs ha estat presentat per Miquel Àngel Alonso, d’Écija Advocats, davant la sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la Resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, dels Consellers de Salut i d’Interior de la Generalitat de Catalunya, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

El precedent del juliol

“Som optimistes perquè al juliol ja ens van donar la raó, i ara encara tenim més arguments”, ha explicat Gerard Esteva, president d’UFEC. “Ens mou a fer el recurs la desproporcionalitat, ja que les decisions que han pres tenen efectes contraris als que es persegueix”, ha afegit. Durant la presentació, tot el sector s’ha mostrat molt preocupat per la pràctica esportiva descontrolada que s’ha produït aquest cap de setmana en l’espai públic, sense mesures de seguretat ni traçabilitat, i per les greus repercussions que l’aturada tindrà en la supervivència d’empreses i entitats.

Publicitat

Cautelars i desproporcionalitat

El recurs demana “la mesura cautelar de suspensió de l’executivitat i l’eficàcia dels apartats 2 i 4 del punt 9è de la Resolució objecte” (SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, dels Consellers de Salut i d’Interior de la Generalitat de Catalunya). Entre les al·legacions, el text destaca que “El tancament de les instal·lacions i equipaments esportius infligeix als seus operadors uns danys econòmics que, en molts casos, els abocaran a la insolvència, tancament definitiu i pèrdua de llocs de treball” i que “el tancament total de les instal·lacions i equipaments esportius que resulta de la resolució recorreguda afecta també negativament la salut dels usuaris i, per tant, a l’interès general”. A més afegeix que el congrés dels diputats va declarar el 15 d’octubre l’esport com a activitat d’interès general.

En l’argumentari, les al·legacions també incideixen en què “la mesura adoptada en relació amb les instal·lacions i competicions esportives és desproporcionada, arbitrària i manifestament contrària al Decret Llei 27/2020 en què busca emparar-se”.