image_pdfimage_print

Proposarà que JUNTS assumeixi l’ecologisme i opti per crear una vicepresidència ecològica i energètica

El col·laborador de L’Unilateral, Santiago Vilanova, serà diputat del Parlament de Catalunya per JuntsxCatalunya, després de les darreres baixes en aquesta formació. Santiago Vilanova és periodista, escriptor i consultor ambiental. Vilanova és pioner de l’ecologia política i cofundador del partit Alternativa Verda, creat el 1983 i refundat el 1999. Va ser cap de llista per Girona de Nacionalistes d’Esquerra el 1980. Actualment és ponent de la secció d’Ecologia de l’Ateneu Barcelonès i membre de la Comissió de Cultura de l’entitat.

Maig de 1980. Acte de cloenda de la campanya electoral de Nacionalistes d´Esquerra (1979-1980) al pavelló municipal de Girona. Jordi Carbonell, Lluís Llach (que tancava la llista per Girona) i Santiago Vilanova (que l´encapçalava) i Magda Oranich

PROPOSTA ECOLOGISTA

Vilanova ha declarat a L’Unilateral que el seu objectiu en el curt temps que duri la seva presència en el Parlament és demanar a JuntsxCatalunya que assumeixi també en la seva transversalitat el pensament ecologista i que en el programa de les pròximes eleccions es proposi una Vicepresidència de Transició Ecològica i Energètica que coordini les competències de Territori, Energia i Agricultura, que pugui dialogar amb Teresa Ribera, vicepresidenta de Transición Ecológica y Reto Demográfico del Govern Sánchez.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

“Els fons que ha de gestionar la Generalitat provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la UE han de servir per regenerar les capes freàtiques i terres contaminades; fomentar l’agricultura biològica; millorar la gestió forestal i estendre les energies renovables i la rehabilitació energètica, finançar els projectes de petites i mitjanes empreses i cooperatives. I en general, mitigar els efectes del canvi climàtic als nostres deltes, litoral i alta muntanya”.

2020. L’ecologista Vilanova fotografiat davant del Parlament Europeu. Alternativa Verda va formar part com observadora de The European Greens.

Vilanova també considera que per fer front a la pandèmia cal reconèixer la interdependència entre la salut humana, l’animal i l’ecològica (One Health). “No m’explico com en les comissions assessores creades per la Covid-19, sabent que es tracta d’un virus d’origen zoonòtic, no hi veiem la presència de prestigiosos ecòlegs i experts en ciències de la Terra. A nivell mundial és urgent una mena de GIEC (Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic) de les tres saluts”.

Serà diputat, de moment, per un període curt, fins a les eleccions del 14 de febrer. Poc temps, d’entrada, per desplegar totes les polítiques que proposa. Tanmateix li desitgem tot l’encert i tota la força per aportar la seva visió positiva de país.

1 COMENTARI

  1. Ja era hora, cony! En Vilanova, amb qui he compartit batalles i fatigues des dels anys 70, es
    mereix, segurament més que ningú, accedir al Parlament (encara que ara sigui només per dos
    mesos) i, en el futur immediat, assegurar la seva presència per a la pròxima legislatura per a fer
    del moviment i els partits independentistes un conjunt polític associat a les inajornables exigències que
    té Catalunya. Felicitat, estimat company!

Comments are closed.