image_pdfimage_print

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, acompanyat de l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha fet aquesta tarda una visita a la Comissaria de Districte de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de Banyoles, un cop reformada. Aquest acte ha tancat l’agenda de la visita del conseller a Girona, que ha començat al matí a Figueres, on s’ha reunit amb la seva alcaldessa, Agnès Lladó. Després Sàmper ha fet parada a Girona, on s’ha entrevistat amb la seva alcaldessa, Marta Madrenas, i a la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Girona, on s’ha celebrat una reunió de treball.

“Banyoles i aquesta comissaria són l’exemple del futur de la seguretat a Catalunya, de coordinació i suma d’esforços entre les policies locals i els mossos d’Esquadra”, ha dit, referint-se al model de policia de Catalunya que impulsa el departament d’Interior “perquè els ciutadans de Banyoles estiguin més segurs, i que volem estendre a tot el país”. Així, aquesta unió “implica tant beneficis per a la ciutadania, com una millora de la coordinació entre cossos i de la seva eficàcia”.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha assenyalat que “venim a posar en funcionament aquesta comissaria, que és un pol de seguretat de Banyoles i la comarca de Pla de l’Estany. És un exemple a seguir per comarques petites com la nostra”.

Publicitat
Publicitat

El Conseller d’Interior i l’Ajuntament de Banyoles ja van signar fa uns anys un conveni per tenir a Banyoles un únic punt de seguretat pel municipi. En base a aquest conveni, el cos de Mossos d’Esquadra ja tenia una Comissaria de Districte al municipi que existia i que depèn de l’Àrea Bàsica Policial del Gironès-Pla de l’Estany.

Fa un any, la Policia Local de Banyoles va construir les seves noves dependències en un solar al costat de la comissaria existent de la Comissaria de districte dels Mossos d’esquadra de Banyoles.

El desembre del 2019 es van començar les obres de reforma de la Comissaria de Districte dels Mossos d’Esquadra per adequar les instal·lacions i annexar l’edifici amb el nou de la Policia Local de Banyoles, de manera que a partir d’ara hi ha un únic edifici de seguretat compartit entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de la ciutat.

En aquestes noves dependències hi ha zones comunes i privades. A les zones comunes hi ha la recepció, Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), els vestidors, la sala briefing, l’àrea de custòdia, el menjador i l’aparcament. A les zones privades de cada cos policial es situen els despatxos dels caps.

A la visita, també hi han assistit el director general de la Policia, Pere Ferrer; i el cap de la Regió Policial de Girona, Josep Milán; entre altres autoritats.