image_pdfimage_print

La Diada Nacional de l’11 de setembre d’enguany comptarà amb 107 mobilitzacions repartides en 82 municipis. Totes les concentracions estaran delimitades i disposaran d’un control d’accés. Les persones que hi vulguin participar s’hauran d’inscriure prèviament. Cada municipi on es realitzarà una mobilització, disposa d’un únic formulari d’inscripció. En el cas que una població tingui més d’una concentració, a l’hora d’inscriure’s s’haurà de seleccionar el punt concret.

Segons va informar aquesta setmana la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, aquesta Diada Nacional suposarà el repte organitzatiu més complex de la història de l’entitat. “L’Assemblea demostrarà que és capaç d’adaptar-se al context actual i garantir la seguretat de totes les persones que hi participin“.

Paluzie també va explicar que aquest 11 de setembre sortirem al carrer “per defensar el drets fonamentals, en especial, el dret a manifestació, i demostrarem que en aquest context de COVID-19 es poden realitzar mobilitzacions segures. Posem a disposició de la ciutadania l’experiència i l’expertesa de l’entitat en organitzar concentracions”.

Publicitat
Publicitat

La presidenta de l’Assemblea va matisar que els “aforaments de les diferents mobilitzacions s’han calculat tenint en compte que hi pot haver una persona cada quatre metres quadrats. El centenar de mobilitzacions que es faran arreu del territori compliran escrupolosament els requeriments sanitaris i les conseqüents mesures de seguretat”.

Adrià Alsina, coordinador de la Comissió de Comunicació, va remarcar que “aquest 11 de setembre realitzarem la mobilització adaptada a la COVID-19 més gran d’Europa. Volem demostrar que el dret a manifestació no només és possible, sinó necessari. Tal com ho és la independència de Catalunya”. Alsina va afegir que “ens trobem en un context d’emergència social i econòmica. Cal que ens mobilitzem per expressar que la independència és l’únic instrument per poder sortir de la crisi actual amb garanties”.

La coordinadora de la Comissió de Mobilització, Sònia Urpí, va presentar el formulari d’inscripció. Aquesta Diada serà imprescindible inscriure’s abans per poder accedir als diferents punts de concentració, per tal de garantir totes les mesures de seguretat.

Cada persona només es podrà inscriure en un punt concret. Un cop hagi omplert el formulari rebrà un correu electrònic de confirmació amb un número d’identificació que s’haurà de portar a l’11 de setembre per poder accedir al punt de concentració. Serà l’única dada que es demanarà al control d’accés.

Sònia Urpí va agrair “l’enorme esforç que estan realitzant les assemblees de base per organitzar més d’un centenar de concentracions i adaptar-se a totes les mesures de seguretat“.