image_pdfimage_print

Un informe publicat pel Centers for Deseases Control and Prevencion (conegut per les sigles CDC) afirma que sols el 6% de les morts atribuïdes a la Covi-19 va tenir aquesta malaltia com a única causa. Les defuncions amb altres causes associades tenien una mitjana de 2,6 afeccions o causes addicionals per cada mort.

Entre les causes més comunes associades a la mort per covid hi ha les següents: les relacionades amb el sistema respiratori, grip o pneumònia, i insuficiència respiratòria són les més freqüents; de les malalties circulatòries les més freqüents són hipertensió, aturada cardíaca, isquèmia cardíaca i arrítmia; altres també molt freqüents són diabetis, insuficiència vascular inespecífica, fallida renal.

L’informe analitza moltes altres dades com per exemple el lloc de la mort, l’origen racial, el sexe, el nombre de morts per grups d’edat, etc. Quant a l’edat, podem veure que el 79,05% de morts tenia més de 65 anys.

Publicitat
Publicitat

Tenint en compte que aquestes dades no es donen obertament quan es diu el nombre de morts per covid, caldria pensar si no hi ha una clara intenció d’inflar les dades per crear un estat de pànic a la societat que no es justifica amb una anàlisi acurat de la mortalitat.

Els CDC són una reconeguda agència dels Estats Units per a la promoció de la salut i la prevenció de malalties. La primera oficina es va obrir el 1946 a Atlanta per prevenir el paludisme. Actualment depèn del Departament de Salut i Serveis Humans dels Estats Units i té la responsabilitat de prevenir i controlar malalties, promoure la salut ambiental i la realització d’activitats d’educació i promoció de la salut.

Enllaç a la pàgina oficial de l’informe.