image_pdfimage_print

Els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya d’enguany s’emmarquen sota el títol “Aquesta terra”, per simbolitzar la terra on vivim i l’espai on la gent ha conviscut aquesta pandèmia, i alhora faran d’homenatge a totes les víctimes de la covid-19.

L’acte central està creat i dirigit artísticament per Lluís Danés i se celebrarà en dos espais diferents: la Plaça Sant Jaume, on actuarà el Cor Jove de l’Orfeó Català, acompanyat per Xavi Lloses al Piano, que interpretaran El cant de la senyera; i el Palau de la Generalitat. Dins el Palau, es podran veure imatges dels presos i exiliats projectades a les parets. A més, l’acte també comptarà amb els artistes Alfred Tapscott, Montse Colomé, Nora Navas, La Caldera, l’Escolania de Montserrat, Sopa de Cabra, Suu i In Crescendo i es podrà veure per TV3 el dia 10 de setembre, ja que s’haurà enregistrat prèviament.

Aquest acte estarà precedit pel lliurament de la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya en categoria d’or al personal sanitari. Serà davant la façana del Parlament amb una petita actuació musical i una glossa a càrrec de Jordi Basté. El vicepresident de la cambra, Josep Costa, ha justificat així que s’entregui a aquest col·lectiu: “Hem volgut premiar

Publicitat
Publicitat

El cartell de la Diada d’enguany segueix el títol dels actes, amb uns quadrats en blanc i negre que simbolitzen la terra, l’espai on la gent s’ha reclòs i ha viscut un dels moments més durs de la història dels nostres temps. A més, són en color negre per indicar el dol per totes les víctimes que ha deixat la covid-19. El disseny, a càrrec Cèlia Martín, també fa referència a les relacions que hem tingut entre nosaltres, el distanciament social i la falta de contacte, amb l’espai entre els quadrats.

L’element principal del cartell són les quatre barres de la bandera catalana, sobreposades amb un marcat esperit de pertinença i simbolitzant la nostra terra com a identificador social i cultural.