image_pdfimage_print

El vespre del 5 de setembre a la Col du Soudet (Arete, Bearn) es dibuixarà amb llums la paraula Freedom —llibertat—, el dia abans que hi passi la 9a etapa del Tour (Pau-Laruns), aprofitant l’atenció mediàtica en l’àmbit internacional que genera la cursa ciclista.

Els organitzadors, Gure Esku, l’Assemblea Nacional Catalana i Llum i Llibertat pretenen llançar un missatge clar a la comunitat internacional: els ciutadans catalans i bascos volen decidir lliurement el seu futur.

La cita serà a les 20.30 hores Per garantir les mesures de seguretat, caldrà inscriure-s’hi i portar careta, a més de llanterna o frontal. L’organització indicarà als assistents el lloc on s’han d’ubicar per formar el mosaic gegant.

Publicitat
Publicitat

La delegació que representarà l’Assemblea Nacional Catalana estarà encapçalada per la seva presidenta, Elisenda Paluzie.

L’origen d’aquest nou projecte és la iniciativa Llum i Llibertat. Al capvespre del 30 de setembre de 2019 (vigília del 1r d’Octubre), es van il·luminar 131 agulles del massís de Montserrat, per recordar els 131 presidents de la Generalitat de Catalunya i reivindicar la llibertat del poble català.

D’altra banda, membres de Gure Esku, acompanyats de centenars de persones, van il·luminar multitud de muntanyes d’Euskal Herria. L’objectiu de la iniciativa va ser doble: solidaritzar-se amb la ciutadania catalana i amb els presos polítics i il·luminar el camí cap a la sobirania d’Euskal Herria.

La iniciativa Freedom recull l’herència d’ambdues experiències, i pretén ser una fita en la col·laboració entre ciutadans bascos i catalans, com a avantsala de nous passos conjunts. Els convocants assenyalen que és hora de fer grans cims conjuntament.