image_pdfimage_print

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) fa un canvi en el seu organigrama per adaptar-se als nous reptes que té al davant en l’era post COVID-19. D’aquesta manera, Josep Maria Lluch canvia les seves funcions com a secretari general de l’entitat i se centrarà a codirigir la fusió de les instal·lacions Uesports (gestionades per la UFEC) amb la cadena Eurofitness. D’altra banda, Isabel Pérez, serà la nova secretària general de l’entitat, una funció que combinarà amb la seva actual responsabilitat al capdavant dels serveis jurídics.

Després de l’acord amb UBAE, que permetrà a Eurofitness ser la primera cadena de clubs esportius concessionats de Catalunya i quarta de l’Estat, la UFEC es reorganitza; i ambdues entitats aposten per desenvolupar noves línies de negoci. Josep Maria Lluch, secretari general de la UFEC des de l’any 1993, es focalitzarà en fer créixer l’entitat amb la fusió que es produirà aquest estiu amb Eurofitness. Ambdós operadors també impulsaran en els pròxims mesos Olimfit, una nova plataforma digital que es convertirà en un marketplace d’esports, salut i formació adreçada a tot el mercat de parla hispana.

Lluch ha treballat sota els mandats d’Enric Piquet, David Moner i, ara, amb Gerard Esteva (des del 2014). En tot aquest temps, ha gestionat la consecució de 14 concursos per a la gestió d’instal·lacions i col·laborat en la creació de la corredoria d’assegurances (Unifedesport) i la Festa de l’Esport Català (amb 22 edicions celebrades fins ara).

Publicitat

Impuls per a les federacions

El consell directiu de la UFEC ha aprovat que la nova secretària general sigui Isabel Pérez, que combinarà la seva responsabilitat actual com a cap dels serveis jurídics amb la secretaria general de l’entitat. Pérez, màster en dret esportiu per l’INEFC Lleida i MBA candidate, forma part de l’equip professional de la Unió des del 2015. Sota el mandat de Gerard Esteva, ha estat l’artífex de grans victòries jurídiques de l’entitat i la redactora tècnica de la nova Llei de l’Esport, que va aconseguir 154.492 signatures de suport i actualment es troba en tràmit al Parlament de Catalunya.

Paraigua de l’esport

“Hem experimentat un gran creixement en els darrers anys. Ara ens hem d’adaptar organitzativament per continuar gestionant l’entitat sota criteris d’eficiència i eficàcia i complir amb els nostres objectius fundacionals de ser el paraigua de suport, defensa i solidaritat de les federacions i entitats esportives”, assegura Gerard Esteva, president de la UFEC.

Des del 2014, l’àrea de negoci de la UFEC ha sumat quatre instal·lacions esportives respecte a les que tenia fins aleshores. Ara, amb la fusió amb Eurofitness, tot el grup passarà a gestionar 23 centres amb més de 600 treballadors i 70.000 abonats. La UFEC va adquirir, el 2016, part del centre universitari EUNCET, adscrit a la UPC; i en aquest temps també s’ha produït un increment de la facturació de la corredoria d’assegurances Unifedesport que ha permès donar més i millor servei a clubs i federacions.

La UFEC representa 70 federacions esportives, gairebé 700.000 llicències i més de 9000 clubs. Té 12 punts d’atenció i oficines d’atenció als clubs a tot el territori català essent una entitat de proximitat per a les entitats esportives a les quals presta diferents serveis com jurídic, fiscal, comptable, premsa i comunicació, màrqueting, entre altres.