El Govern de Catalunya ha de retirar-se com a acusació particular contra els independentistes que s’han manifestat democràticament a favor de la causa catalana?
Amb aquesta pregunta Primàries Catalunya-Barcelona enceta el mecanisme de consultes obertes, amb el qual volen demostrar que una nova manera de fer política en què la participació, igualtat i transparència siguin els pilars no només és possible, sinó fonamental per fer efectiva l’opció majoritària i guanyadora de la independència.
La consulta començarà demà, divendres 3 de juliol, i s’acabarà el divendres 10 de juliol.
El moviment polític independentista considera que amb les acusacions particulars, el Govern de Catalunya s’afegeix a la criminalització que l’Estat espanyol busca d’un independentisme que sempre s’ha manifestat democràticament i que només volia demostrar la seva lleialtat als mandats democràtics del primer d’octubre i del 21 de desembre, que dicten independència.
Creuen que després del primer d’octubre no hi pot haver cap acció política que no sigui aplicar-ne el mandat; si no, sempre s’hauran de complir ordres espanyoles, que naturalment topen amb l’aplicació de l’objectiu independentista.
És per això que consideren del tot incoherent i irresponsable demanar a la gent «d’empènyer» si després el mateix govern ha de donar cobertura al fet que els manifestants siguin apallissats, reprimits i fins i tot portats davant la justícia espanyola, la mateixa que tan lluny volen per a ells.
Davant dels arguments que el Govern actua d’ofici i que és una acusació tècnica i no política; remarquen tres aspectes a considerar:
-
- Si tinguéssim un govern català no autonòmic i que fos obedient a la democràcia i al vot de la gent, seríem independents i ja no es trobarien «obligats» a res que no hàgim decidit sobiranament.
- Durant aquests dos anys la Generalitat, concretament la conselleria d’interior, ha enviat els mossos a actuar violentament contra els manifestants independentistes. És responsabilitat del Govern saber gestionar políticament les mancances del cos i que aquestes mancances no serveixin per justificar una violència sense sentit.
- La petició de penes de presó que fa la Generalitat no obeeix a cap estratègia d’accés a la informació que busqui protegir el represaliat, sinó que s’afegeix a les peticions de la fiscalia espanyola. Ho demostra el fet que en alguns casos s’ha esperat fins al dia abans per retirar-les, mentre que en d’altres s’ha mantingut la petició de presó fins al final. La decisió és política.
Per això mateix, l’assemblea de Primàries Catalunya-Barcelona considera important que aquest fet es pugui posar en consideració pública perquè la ciutadania hi pugui dir la seva d’una manera oberta, organitzada i participativa.
[…] contra els seus propis valedors nacionals. Un fet que ha despertat preocupació i ha generat una consulta dins del moviment de Primàries Catalunya, des de Barcelona, ja que és certament […]
Es clar que si: SOM O NO SOM?