Injustícia a l’Estat espanyol, desunió a Catalunya

image_pdfimage_print

Amics, amigues,

Crec que la fiança que havien de dipositar Josep M. Jové i Salvadó ja ha estat efectuada. Mentrestant no hauran d’entrar a la presó. Gràcies a tots els que ho heu fet possible. Però seran jutjats i no sabem el final. Josep M. Jové viu a Llerona i és amic meu. El defensaré fins on pugui, no tan sols perquè sigui amic meu, que també, sinó perquè és persona honesta, competent i patriota. Però, com que va ser dels que va saber driblar intel·ligentment tot l’aparell de l’Estat, és un altre perseguit. L’1-O de 2017 ens vam abraçar a peu d’urna, com em vaig abraçar a tots els i les que s’havien jugat la cara pel Dret a l’Autodeterminació, per la llibertat, la democràcia, per Catalunya. Van posar urnes, vam votar i això per un Estat egòlatra, centralista, autoritari, fatxenda, va ser una vergonya. Els vam aterrir malgrat les porres dels violents. Josep M. Jové tindrà el meu suport, com el tindran tots i totes les patriotes independentistes i pacífiques.

El mateix suport que modestament i sense grans conseqüències dono a la diputada Laura Borràs que està essent víctima d’una persecució ignominiosa. Els seus enemics la volen desaforada, castigada, volen llençar-la a les flames malignes del Tribunal Supremo Español, que ja sabem com tracta els catalans demòcrates per les seves idees. El cas de Laura Borràs és d’una ignomínia vergonyosa, rastrera, venjativa. Laura Borràs, abans que res, és una gran dona, culta, molt culta, intel·ligent, és potent; per aquest motiu li tenen por i la volen aterrir. Em fa recordar el tàndem Carme Forcadell-Muriel Casals. No ho aconseguiran; val més ella que tot el poder executiu, judicial i policial d’aquest Estat masclista i unionista espanyol que va a la deriva i que ja comença a estar ofegat pels retrets i amonestacions de les institucions internacionals, començant per Europa que no s’acaba d’atrevir a donar el cop de puny damunt d’un Estat corrupte que trepitja cada dia els drets humans. L’acaben d’advertir que la reobertura dels CIE (Centros de Internamiento de Extranjeros) seria una flagrant  infracció de les lleis europees sobre drets humans. Veurem com se les passen pel folre.

Publicitat

A Laura Borràs se l’acusa de corrupció. Això, si no fos una tan grossa i vil mentida, podria fer riure. Se l’acusa de fer contractes fragmentats quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes —de la qual m’honoro ser-ne membre— per així, si resultés ser cert, poder agilitzar algunes contractacions directament i no demorar innecessàriament projectes culturals que Catalunya necessitava. Ni un cèntim a la butxaca. Què us sembla si comparem aquesta “corrupció” amb la de centenars o milers que es duen a terme cada dia en institucions de L’Estat i les que s’han dut a terme en legislatures anteriors: PP, Bárcenas, Bigotes, Urdangarin, rei emèrit. Ja no parlem dels crims d’estat dels GAL i de seu ja conegut Sr. X. A Laura Borràs la voldrien fer desaparèixer del mapa perquè molesta. Entre tanta corrupció i incompetència, una gran dona del segle XXI, honesta i culta, massa culta per a ells, fa nosa. Endemés, és independentista, com molta gent normal a Catalunya. A por ellos i a por ellas! Eh! Borboncito de pega…

En el suplicatori al Congrés, per poder ser jutjada pel TS, hi van votar en contra JuntsxCat i el PNB. ERC i la CUP no van votar. Què vol dir això de no votar? És que la creieu culpable?  O, senzillament, és una vergonyosa manera de no mullar-vos? Els polítics s’han de mullar! No com feia l’estaquirot del Rajoy. Algun dels no-votants s’ha escudat en què el vot ja estava determinat per la majoria anticatalanista. Però, quantes vegades s’ha vist aquesta actitud d’estruç en un parlament “democràtic”? I per part d’uns demòcrates…! Això em porta a tornar a posar-me, un cop més, les mans al cap davant la DESUNIÓ independentista. Estic, crec que estem, tips de les picabaralles entre partits independentistes. Aquesta desunió pública i reiterada no fa més que torpedinar el procés cap a la independència de Catalunya. Vosaltres els “gallets o gallinetes de baralla” sereu els responsables de continuar en l’esclavatge de l’autonomisme. Pitjor que els unionistes espanyols, perquè vosaltres sou catalans, cosa que de vegades no ho sembla, com passa amb els botiflers.

Ah! I, aquí n’hi ha per tots, Què passa amb el PDeCAT, la Crida i JuntsxCat? Tampoc us poseu d’acord entre vosaltres. Els independentistes de base, de no-partit, no entenem res. Ni què passa entre partits ni dins dels mateixos partits. Insisteixo, així no anirem enlloc; bé, anirem a la ruïna política i del país. O no sabeu el tip de riure que s’hi estan fent els de l’altra banda? Ja podeu anar demanant taula de diàleg amb l’Estat si no sou capaços d’entendre-us entre vosaltres. Si no varieu radicalment aquestes actituds “poltronistes” o de “jo soc el més guapo o guapa”, rebreu el càstig dels de casa, també… Perquè, dels de fora, ens caurà el diluvi, a TOTS!

Per acabar, Millet i Montull ja són a la presó, on haurien d’estar des de fa temps, perquè aquests sí que són uns corruptes, un lladres que, endemés, han fet molt de mal a Catalunya. Hi ha un cas, però, que em té una mica desconcertat. Es tracta del Sr. Osàcar. També està a la presó per corrupció, però no sé si és ell, o ell sol, qui hi hauria d’estar. Era el tresorer de Convergència, sí, el que rebia els calés del Palau de la Música a través de Ferrovial. Però, això no ho sabia ningú més i de més nivell, responsabilitat, a CDC? Jo ara no recordo qui eren el president ni el secretari general d’aquest partit a l’època d’aquestes corrupcions i, potser, eren amics meus, però tant se val, si demanem justícia pels innocents, també l’hem de demanar pels culpables. JUSTÍCIA!

Vostre,