image_pdfimage_print

El Sindicat d’Estudiant dels Països Catalans (SEPC) i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) que formen part de l’Esquerra Independentista, van demanar ahir, públicament, la dimissió del Conseller d’Educació. Afirmen que la “gestió erràtica” del Departament d’Educació està allunyada de la realitat que viuen els docents i els estudiants.

El pla de reobertura, la gota que ha fet vessar el got

Una de les queixes principals és respecte al procés de reobertura dels centres per al curs 2020-2021. Tots dos sindicats afirmen haver-se informat del pla al mateix moment que la premsa i denuncien la falta de comunicació amb la comunitat educativa, ja que ni treballadors ni alumnat tenien constància fins que es va decidir fer la roda de premsa.

La queixa també ve per la reobertura dels centres per a finalitzar el curs 2019-2020. Insisteixen en què s’obligarà als docents a desenvolupar doble jornada laboral, referint-se a les classes presencials  (voluntàries per part dels alumnes)i les telemàtiques.

Publicitat
Publicitat

Una altra queixa respecte al pla de reincorporació és la manca d’iniciativa per part del Departament. Obliguen a complimentar un formulari per a Salut a totes les treballadores, però no faciliten EPI per tal d’evitar rebrots als centres educatius, ni protocols d’higiene, ni tests de COVID-19.

Les dues organitzacions exigeixen a la Conselleria les següents actuacions:

  • Nomenaments per ampliar els cossos docents.
  • EPI per a les treballadores dels centres.
  • Proves del COVID-19 per a l’alumnat i les treballadores.
  • Unificació de criteris per a tots als centres educatius.
  • Les dimissions de Josep Bargalló i Josep González Cambray.

Insisteixen que, mentre no s’apliquin aquestes mesures, s’està menystenint al professorat i també a l’alumnat. Volen que el Departament d’Educació tingui en compte a tothom que treballa i estudia als centres educatius. També indiquen que sense una protecció de les treballadores dels centres podria perillar la salut de tothom qui passa per cadascun dels centres.