image_pdfimage_print

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat la seva satisfacció per la decisió que avui ha fet publica el president espanyol, Pedro Sánchez, de confinament total, i que “finalment hagi escoltat les demandes de Catalunya”. “Aquesta és una bona notícia en el combat que tenim com a societat contra la pandèmia del Coronavirus”, ha assegurat.

En una declaració institucional, que ha fet aquest vespre des de la Casa dels Canonges, el cap del Govern ha deixat clar que el que ara cal “ser tots capaços de començar una nova fase en la que, per responsabilitat de tots, lluitem pel contagi zero, i també pels tests massius a la població”. I s’ha mostrat convençut que “és evident que, si ara es decreta un confinament total, és perquè fins ara no existia aquest confinament”.

Durant la seva intervenció, també ha aprofitat per agrair “el suport de tanta gent que aquestes últimes setmanes han fet costat a les mesures dràstiques que reclamava el Govern de la Generalitat” i , ha advertit, que “ara les podem posar en pràctica”, però ha demanat “fer-ho de manera estricte”. “Fem un pas més en la solidaritat que ens protegeix i que protegeix els nostres veïns”, ha reclamat.

Publicitat
Publicitat

El president ha vaticinat que “aquesta setmana que ve i les que vindran continuarem veient coses que no ens agradaran.  Viurem situacions difícils que exigiran el millor de tots nosaltres”, però s’ha mostrat convençut que Catalunya, un cop més, “tornarà a demostrar que som capaços de vèncer totes les dificultats”. “Ens quedarem a casa, ajudarem els sanitaris i els sectors essencials a fer la seva feina de la millor manera i  cuidarem la nostra gent que és la millor manera de cuidar-nos tots plegats”, ha reblat.

Mesures socials i econòmiques

El president ha avançat que el Govern “exigeix i exigirà mesures socials i econòmiques que estiguin a l’altura de la magnitud de la crisi que estem vivint”“No hi pot haver límits en el suport a treballadors, autònoms i empreses, ni a sectors dependents que requereixen del suport de la societat i de l’Administració pública”, ha afirmat. “Cal que no quedin fora de joc perquè puguin tornar a l’activitat que tenien fins ara o, si pot ser, encara més reforçats” de la crisi generada per la COVID-19. “No podem escatimar ni una engruna de suport a la nostra gent”, ha avisat.

Que totes les institucions i els agents econòmics i socials sàpiguen que ens tindran al costat per aplicar les mesures més necessàries per derrotar la pandèmia”, ha afegit.

El cap de l’Executiu també ha insistit en la necessitat de fer testos massius a la població, perquè, ha dit, “com més tests es facin més eficaçment podrem actuar contra la pandèmia”. “Cal actuar amb rapidesa i amb màxima diligència”, ha conclòs.