Ester Franquesa, directora general de política lingüística
Ester Franquesa, directora general de política lingüística
image_pdfimage_print

La directora general de Política Lingüística del Departament de Cultura, Ester Franquesa, ha reiterat per escrit aquesta tarda al director general de Disney España la disconformitat amb l’absència de català en l’oferta inicial de la nova plataforma de continguts en línia que s’ha obert avui al públic.

Franquesa ha recordat als directius de la companyia que Disney ha apostat pel català durant molts anys i que ha de mantenir aquesta línia empresarial en aquest nou format de distribució de cinema. Així mateix, els ha recordat que l’existència d’una oferta de continguts en català és d’interès general a Catalunya. També ha demanat una explicació pública dels motius que han portat Disney a prescindir-ne en aquesta primera fase quan hi ha una important bossa de pel·lícules que ja disposen de versió en aquesta llengua i han estat exhibides en català en sales de cinema o distribuïdes en DVD, Blu Ray i en altres plataformes. Ha instat Disney a adoptar un compromís per incorporar ben aviat el català a la plataforma.

També s’ha posat en contacte amb FEDICINE Federación de Distribuidores Cinematográficos de España, que agrupa les grans distribuïdores cinematogràfiques, per demanar-li el compromís institucional a fer efectiva la presència del català en aquesta plataforma, tenint en compte que Disney hi està associada.

Publicitat
Publicitat