Roger San Millan, secretari general de SI, en un moment de l'assemblea | SI
Roger San Millan, secretari general de SI, en un moment de l'assemblea | SI
image_pdfimage_print

Aquest dissabte 22 de febrer de 2020, va tenir lloc l’Assemblea Nacional de Solidaritat a la Casa de Cultura de Girona. La formació independentista va debatre i aprovar la seva proposta de full de ruta per fer la independència, basada en el mandat de l’1O.

El partit proposa que s’aixequi la suspensió de la independència en el debat d’investidura de la legislatura vinent i que tot seguit es conformi un govern de concentració nacional que desplegui la llei de transitorietat jurídica i que exerceixi el control del territori. SI proposa també una declaració institucional solemne de la Presidència de la Generalitat, comunicant a la Comunitat Internacional, la Unió Europea i a l’organització de les Nacions Unides, l’establiment de la República Catalana i la voluntat de rebre reconeixements internacionals amb l’objectiu d’obtenir el mutu reconeixement polític i el manteniment de relacions econòmiques i polítiques d’amistat, pau i concòrdia. A més el govern decretaria l’amnistia i la llibertat de totes les persones encausades a conseqüència de la repressió contra l’independentisme.

Per tal de dur a terme aquest full de ruta, SI es proposa de fer una candidatura a les eleccions al Parlament de Catalunya, en solitari o en coalició amb altres organitzacions i col·lectius que defensin una estratègia semblant. En el cas que la candidatura obtingués una majoria absoluta parlamentària, implementaria el full de ruta descrit anteriorment. En el cas que la candidatura necessités altres suports, negociaria amb la resta de forces independentistes la conformació d’un govern de concentració disposat a implantar la República Catalana en la línia del full de ruta. En qualsevol altre cas, els electes de SI votarien en contra de qualsevol candidat a la presidència que no es comprometés a implantar la República Catalana. La formació independentista entén que una altra opció diferent implicaria l’acceptació de la continuació de l’autonomisme i del règim del 78.

D’altra banda, es va ratificar el nou logotip de SI ideat per tal de marcar una imatge contundent amb uns colors inspirats en la bandera de 1714 i per diferenciar-nos de les tonalitats que utilitzen els partits de l’arc parlamentari actual.

Podeu consultar el document aprovat seguidament:

2020_02_22_full_de_ruta_solidaritat_catalana_per_la_independencia