image_pdfimage_print

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha començat a fer ús de l’article 100.2 del reglament penitenciari, per exercir els seus drets laborals entre setmana. Cuixart ha arribat aquest dijous a primera hora del matí a l’empresa de la seva propietat, on l’esperaven una quarantena de treballadors. “Han estat dos anys i tres mesos, i sabeu que torno aquesta nit a la presó, però ha sigut molt potent sentir-me tan ben acompanyat de tots vosaltres i us estimo moltíssim”, ha afirmat el president d’Òmnium a les portes de la fàbrica, des d’on ha reiterat el seu compromís empresarial i polític: “A la nit torno a la presó, però seguirem lluitant per tirar endavant l’empresa i treballant per la llibertat i l’amnistia”.

Cuixart seguirà complint íntegrament la condemna de 9 anys de presó imposada pel Tribunal Suprem a la presó de Lledoners, on cada vespre de dilluns a divendres tornarà a ingressar, i d’on no sortirà els caps de setmana. El president d’Òmnium, que ha recordat als treballadors de la seva empresa que mai ha deixat de dirigir-la des de la presó, també ha assegurat que “el compromís empresarial també és un compromís social”, i ha afegit: “Això només té sentit si ho fem per les persones, si ho fem per una societat millor, i humilment i discretament, penso que hem fet allò que havíem de fer”.

Cuixart és propietari d’una empresa especialitzada en el disseny i la producció de maquinària industrial per a envasats, i mai ha deixat de ser-ne el màxim representant. Ara podrà desenvolupar aquestes tasques des de la mateixa seu de l’empresa, i no només des de la presó com feia des del 16 d’octubre de 2017. Amb el 100.2, el president d’Òmnium exerceix els seus drets, com una via més de compliment de la condemna. En cap cas aquestes tasques suposen un benefici penitenciari, ja que la vida i quotidianitat de Cuixart continuarà dins la presó durant la major part del dia.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat