image_pdfimage_print

La conselleria de Cultura ha presentat l’aplicació Vibra, una completa agenda cultural pensada per a telèfons mòbils que recull informació de tot el territori i ofereix diferents possibilitats de personalitzar els continguts.

Activitats com ara exposicions, visites comentades als monuments, cicles de conferències, concerts, obres de teatre i tota mena d’espectacles, queden recollides a Vibra, una aplicació per a mòbils creada pel Departament de Cultura que ofereix a l’usuari no només l’hora i el lloc, sinó també informació detallada de cada esdeveniment. Vibra ofereix, diàriament, una mitjana de 1.000 experiències culturals de disciplines com les arts visuals; cinema; llibres i lletres; música; cultura tradicional i popular; divulgació; gastronomia i tot tipus d’espectacles. A més, recull les propostes de gairebé 4.500 equipaments que programen activitats culturals.

Vibra arriba com tota una nova experiència que permet a l’usuari anar descobrint, per exemple, els concerts de rock que hi ha programats en un radi de 50 quilòmetres, de manera que aquesta oferta va actualitzant-se a la pantalla del mòbil en la mesura que, per exemple, s’avança dins un vehicle per la carretera; l’aplicació va mostrant una oferta canviant a mesura que es transcorre per diferents comarques.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

L’aplicació Vibra ofereix accedir a propostes personalitzades segons les preferències de l’usuari, que pot confeccionar el seu propi perfil personalitzat i desar les seves activitats preferides i ordenar-les per proximitat o data. L’aplicació disposa, també, de la funcionalitat “Inspira’t”, que proposa experiències noves a l’usuari per ampliar els seus gustos culturals.

Vibra és una aplicació, cofinançada al 50% amb un Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) concedit al Departament de Cultura, que neix amb la intenció d’afavorir el treball en xarxa i les possibilitats de la nova economia col·laborativa.

Per gaudir de Vibra només cal descarregar l’aplicació, disponible en sistema iOS i Android, i registrar-se a través de Facebook, Twitter, Google o molt properament, mitjançant AppleID.

La nova aplicació és un producte elaborat de manera participativa perquè els equipaments, els promotors i les institucions d’arreu del país proveeixin bona part dels continguts vius que mostra l’aplicació. A més, compta amb un equip tècnic del Departament de Cultura que manté aquesta informació sempre al dia. Han participat en la posada en funcionament  les institucions i organismes següents: Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI); la Direcció General d’Atenció Ciutadana; el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) i el Servei Meteorològic de Catalunya (METEOCAT).