image_pdfimage_print

El grup ALE, Aliança Lliure Europea, ha escollit a Oriol Junqueras com a president del subgrup, que conjuntament amb el dels Verds, configuren el quart grup més gran del parlament europeu. D’aquesta manera, el president d’ERC, Oriol Junqueras, passa a ésser també, vicepresident primer del grup europeu dels Verds/Aliança Lliure Europea (V-ALE) en la Eurocambra, segons ha avançat ALE en un comunicat.

Així doncs, Junqueras serà el líder del subgrup de l’ALE, que agrupa a diversos partits regionalistes i nacionalistes d’Europa. Junqueras succeeix a l’eurodiputada del SNP escocès, Alyn Smith.

“Esperem rebre a en Junqueras a Estrasburg la setmana vinent per tal que pugui ocupar el seu escó com a eurodiputat i assumir la presidència del grup ALE”, ha demanat l’eurodiputat cors Françpis Alfonsi un dia després que l’Eurocambra hagi comunicat internament que reconeix el líder d’ERC com a eurodiputat.