Moment de la Declaració institucional del president de la Generalitat
image_pdfimage_print

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat divendres tarda, després que la Junta Electoral Central hagi acordat la seva inhabilitació que “mentre el Parlament de Catalunya no digui el contrari, continuaré essent diputat i president de Catalunya i exercint les funcions del meu càrrec”. “Sóc diputat del Parlament i president de Catalunya”, ha insistit.

Quim Torra ha encapçalat un Consell Executiu extraordinari i posteriorment ha fet una declaració institucional acompanyat de tot el Govern des del Palau de la Generalitat. El president ha afirmat que “ara és l’hora de reforçar les institucions” perquè “tan sols la Cambra que representa la sobirania dels catalans pot decidir qui és el president i qui deixa de ser-ho”. I en aquest sentit ha explicat que aquesta mateixa tarda, en conèixer la decisió de la JEC, ha demanat al president del Parlament la convocatòria d’un ple urgent i extraordinari que ja s’ha fixat per aquest dissabte. “Cal que el ple de la Cambra es pronunciï clarament per rebutjar aquesta resolució de la Junta Electoral que vulnera la llei”, ha afirmat.

El cap del Govern ha anunciat que presentarà “tots els recursos possibles” contra una “decisió autoritària i completament irregular”. “Arribarem fins al final per defensar les institucions d’aquest país allà on calgui; a l’Estat espanyol i a Europa”, ha avisat. I ha denunciat que amb aquest “nou cop d’estat” s’intenta, per segona vegada, “destituir un president de Catalunya legítim des d’un despatx de Madrid”. “Aquesta vegada, fan un 155 sense ni tan sols passar pel Senat”, ha denunciat.

Publicitat
Publicitat

En un altre moment de la seva declaració, el cap del Govern també s’ha referit a la inhabilitació del vicepresident Oriol Junqueras com a eurodiputat acordada també per la JEC, “un altre atac gravíssim que demostra que vivim en una democràcia tan sols aparent”. “El vicepresident Junqueras hauria de ser ja lliure, com la resta de presos polítics, i exercint com a representant dels catalans a Brussel·les”, ha insistit.