Presentació de la patronal 'Anem x feina'
Presentació de la patronal 'Anem x feina'
image_pdfimage_print

La patronal Anem x Feina ha emès un comunicat en el qual rebutja taxativament les mesures cautelars imposades per la justícia espanyola envers la campanya de l’ANC, Consum Estratègic. Per l’entitat les mesures imposades pel jutjat són un greu atac a la lliure competència, a la llibertat de consum, a la llibertat d’expressió i a la llibertat d’informació. L’organització considera que decisions d’aquesta mena són típiques de països autoritaris, que afavoreixen els interessos dels oligopolis i perjudiquen greument els consumidors catalans i el teixit empresarial productiu de Catalunya, format per autònoms, petites i mitjanes empreses, que en el seu conjunt representen més del 98% de l’empresariat del país.

Segons la patronal independentista, informar la ciutadania i promoure la llengua catalana, el consum de proximitat, la responsabilitat social de les empreses, el respecte pel medi ambient, l’economia circular o la indústria 4.0 mai poden ser un atac a la lliure competència, ni molt menys un delicte susceptible de ser limitat. Respecten l’actitud de Foment del Treball en el seu posicionament de defensa aferrissada dels interessos de les grans empreses de l’statu quo espanyol al qual pertanyen. Així mateix, entenen que es mostrin obertament en contra dels nous valors que guien l’actual evolució econòmica i social mundial, que els deixa en una situació d’autèntics outsiders només viables per les seves afinitats amb el poder establert i els oligopolis centralitzats a Madrid i fomentats des del mateix Estat espanyol, que les converteix en l’aparell extractiu de les rendes populars i del teixit empresarial productiu.

Anem x Feina vol mostrar el seu rebuig a aquest model. Com a patronal tenen com a objectiu promoure un nou model allunyat dels oligopolis, sostenible, responsable, que fomenti la distribució de les rendes i que garanteixi la lliure competència. Defensen els interessos dels autònoms i les petites i mitjanes empreses, dels seus treballadors, i de la ciutadania en general. De manera que els seus interessos estan a l’extrem oposat del model de les empreses que representen Foment del Treball i dels propis interessos de l’Estat espanyol. Volen un estat que promogui l’activitat econòmica i que no fomenti els monopolis ni els oligopolis, ni la perpetuació de les classes socials. L’entitat dóna  tot el seu suport a l’ANC i a la campanya de Consum Estratègic com a eina d’apoderament popular, encoratjant la gent a practicar activament els seus valors i principis, prioritzant el consum de productes de proximitat respectuosos amb la nostra llengua, així com la contractació de serveis amb empreses que practiquin polítiques actives de responsabilitat social, sostenibilitat, respecte pel medi ambient, i que ofereixin l’ús del català en els seus serveis. Des d’Anem x Feina anuncien que encetaran les iniciatives que considerin més adients per garantir la promoció de valors econòmics, empresarials i socials moderns, com els esmentats anteriorment, entre els seus associats i la ciutadania catalana en general.

Publicitat
Publicitat

1 COMENTARI

  1. A què espera la ciutadania a canviar l’elèctrica per posar un exemple? Només cal donar-se d’alta a la nova i proporcionar la documentació requerida i d’aquí a uns dies tens el nou servei. Això és el que he fet no fa gaire.

Comments are closed.