image_pdfimage_print

A continuació, el posicionament conjunt de la CUP-Per la Ruptura i Pirates Catalunya davant l’aprovació del Reial Decret 14/2019, convalidada per la Diputació Permanent del Congrés espanyol.

“Aquest dimecres 27, la Comissió Permanent del Congrés dels Diputats ha votat el Reial Decret que permet al Govern intervenir Internet o pàgines web sense autorització judicial. Aquesta Llei Mordassa Digital no és més que una continuació de les actuacions repressives de l’Estat espanyol contra la dissidència, com ho van ser la Llei Corcuera, la Llei Mordassa o la Llei Sinde.

Aquest Reial Decret es ven com una actuació contra la “República Digital” però és una vulneració més dels drets col·lectius per part de l’Estat espanyol, en aquest cas la llibertat d’expressió i el dret d’accés a la informació, i posa en perill l’accés a internet de centenars de milers de persones.

En el Reial Decret figura que el Govern pot acordar l’assumpció per l’Administració General de l’Estat de la gestió directa o la intervenció de les xarxes i serveis de comunicacions electròniques en determinats supòsits excepcionals que puguin afectar l’ordre públic, la seguretat pública i la seguretat nacional. El govern de Pedro Sánchez vol imposar un estat d’excepció a Internet quan ho cregui convenient, passant per sobre de la pròpia Constitució.

Publicitat
Publicitat

Aquesta autoritat permetria al Govern, pel simple fet d’haver-hi una manifestació o una acció d’un col·lectiu que puguin considerar sediciós, tallar la connexió a Internet a tota la zona on es desenvolupi l’acció o selectivament a les persones que estiguessin concentrades o que creguin que puguin estar implicades.

Lamentem que les forces democràtiques de l’Estat, especialment Unidas Podemos i Catalunya en comú, que estan negociant un Govern amb el PSOE sense cap condició democràtica, com tombar la Llei Mordassa i que aquest Reial Decret modifica, no hagin actuat contra un nou atac a la llibertat d’expressió i manifestació.

La CUP-Per la Ruptura ens oposem frontalment a aquesta mesura, tant des dels carrers i les xarxes com si hi ha oportunitat al Congrés dels Diputats. A més, Pirates de Catalunya ampliarà la denúncia contra l’Estat Espanyol i la Comissió Europea presentada a inicis de novembre al TJUE pels diversos atacs a la llibertat d’expressió i el tancament de la web del Tsunami Democràtic.”