image_pdfimage_print

En una carta interna enviada ahir dirigida a totes les territorials, sectorials, membres del secretariat nacional i a la presidenta de l’ANC, un centenar de territorials signants de la mateixa demanen que es posi a votació de tots els socis la següent qüestió:

“Estàs d’acord que l’Assemblea Nacional Catalana posi com a condició mínima a les forces independentistes que es presenten a les eleccions del congrés de diputats, que per obtenir el nostre suport han de signar públicament un COMPROMÍS pel qual es comprometen a NO PACTAR, NI FACILITAR, NI NEGOCIAR la INVESTIDURA de la Presidència del govern espanyol a cap representant dels partits que van donar suport al 155?”

A més informen que aquest compromís ja ha estat signat per Junts per Catalunya i la CUP. En canvi ERC no hauria donat resposta a la petició. De fet, l’AT de Lleida, una de les territorials que impulsa la petició interna ha penjat al seu perfil de xarxes socials el compromís signat per Junts per Catalunya, la CUP i el Partit Comunista del Poble de Catalunya i fotografies del moment de la signatura.

Publicitat
Publicitat

En la carta interna on es realitza la petició també posen de manifest que en el context actual en el qual s’han reactivat les euroordres contra els polítics exiliats, la negativa del Comitè Permanent de l’ANC de dur a terme la votació sol·licitada per una àmplia majoria de les bases de l’entitat amb l’argument de mantenir la transversalitat, fora evidenciar la falta de democràcia dins l’entitat. Creuen que es podria interpretar com que l’ANC Nacional està jerarquitzada o que no dóna gens d’importància a negar la investidura al 155, posant en dubte l’objectiu de l’ANC: la Independència.