El llaç groc símbol català de solidaritat i tenacitat enfront de la presó sàdica

(Nota: aquesta opinió pot ser considerada una 2ª part de la publicada aquí, a l’Unilateral, el 17 de setembre amb el títol: “24/9 La Mercè i següents: homenatge a la verge i als mercedaris imitant-los amb el llaç groc”)

l’1 i 2 de setembre).

2n. Els Ajuntaments haurien d’aprovar, formalment i mitjançant el vot fet públic dels regidors, una crida i reglament per promoure que els ciutadans posin llaços grocs de solidaritat amb els presos polítics condemnats. Als balcons o finestres de casa seva i als llocs de treball o negoci (inclosos aparadors). Explicitant en quins espais públics els pot posar la ciutadania o els posarà el mateix ajuntament.

3r. Els Ajuntaments i Consells comarcals haurien d’aprovar normatives perquè els llaços grocs de solidaritat situats en espais d’accés públic siguin considerats d’interès públic en la localitat i, per tant, sancionable el seu deteriorament o retirada.

4t. Ajuntaments, Consells comarcals i Diputacions haurien de sotmetre a votació una declaració que convidi i animi a les empreses, amb locals al territori, a facilitar que el personal que ho desitgi posi llaços grocs de solidaritat amb els presos polítics condemnats, en llocs visibles a l’interior o exterior de l’empresa. Prohibint que els llaços siguin malmesos o retirats. La declaració també podria incorporar una invitació a incloure el llaç groc de solidari tant en els seus impresos com en les comunicacions interiors o publicitàries. Actualment ja hi ha empreses que en els seus documents, impresos o comunicacions individualitzades inclouen una referència que donen suport i/o col·laboren amb alguna organització de caràcter solidari. Per què no incloure-hi un llaç groc de solidaritat?