Nova Executiva de SI juntament amb els convidats al IV Congrés Nacional
Nova Executiva de SI juntament amb els convidats al IV Congrés Nacional | SI
image_pdfimage_print

Aquest dissabte va tenir lloc el IV Congrés de Solidaritat per la Independència, en el qual es van tractar diferents punts, entre els quals hi havia la nova ponència política. En aquesta la formació independentista subratlla una vegada més que l’acord amb Espanya és impossible, ja que parteix d’una anàlisi històrica de la mentalitat de l’estat espanyol, que és militar i que veu en la negociació una derrota. SI creu que cal una majoria absoluta del Parlament de Catalunya determinada a declarar la independència de forma unilateral, tal com han fet altres nacions del món.

SI sempre ha fet una aposta clara per la radicalitat democràtica, com una manera de superar les debilitats de les formacions clàssiques, que s’han emmotllat al sistema de partits espanyol, basat en una llei electoral que acumula el poder a les cúpules fent més fàcil el control de la democràcia.

La constatació, altre cop, de la necessitat d’un relleu dels dirigents i les estructures polítiques del país, els fa refermar en la proposta de buscar la creació i el reforçament d’un espai alternatiu que pugui competir, amb possibilitats d’èxit, amb aquells partits que no han sabut complir el mandat de l’1 d’octubre.

Per aquest motiu han participat i donat suport des de l’inici al projecte polític de PRIMÀRIES CATALUNYA el qual pretén redreçar les principals debilitats del sistema polític català. Malgrat comptar amb la negativa dels partits independentistes tradicionals a concórrer-hi, l’aposta és clara en aquest sentit, ja que es tracta d’un espai polític que és totalment obert i transversal, de regeneració política, amb llistes obertes i plenament democràtic. Un espai polític real que vol construir la unitat de l’independentisme des de baix, donant el poder de decisió a les bases.

Altrament es va tractar els contactes fets per l’Executiva Nacional amb el Consell per la República, per sondejar l’adhesió del partit independentista a aquest, sempre que aquestes relacions puguin aproximar de manera clara la Catalunya autonòmica actual a la Catalunya com a Estat independent. En el IV Congrés, es va acceptar per majoria dels assistents continuar amb les converses amb els representants del Consell per la República i fer arribar propostes de qualsevol àmbit, tot i no tenir un espai dins del seu Consell.

Els adherits de SI estan disposats a participar en qualsevol organisme que porti realment a la independència si hi ha accions concretes i reals cap a la plena implementació de la República.

Així mateix, es van escollir els càrrecs de responsabilitat de la nova Executiva Nacional consistents en:

Roger San Millán a la Secretaria general i de territori
•- Ester Beltrán a la Secretaria d’Organització, jurídico-financera i de política municipal
Enric Folch a la Secretaria de• Relacions institucionals i internacionals
M. Teresa Sierra a la Secretaria de• Formació, estudis, programes, anàlisi i estratègia
Josep González Gil a la Secretaria de• Mobilització i accions exteriors
Eduard Masllorens a la Secretaria de• Comunicació i atenció a adherits

Finalment va haver-hi un acte de cloenda en el que hi van participar el nou secretari general de SI, Roger San Millán, Toni Castellà (Diputat al Parlament de Demòcrates de Catalunya), Josep Manel Ximenis (membre de Primàries Catalunya) i Albert Torelló (portaveu de Joves Demòcrates de Catalunya).