image_pdfimage_print

El dissabte 9 de novembre, Perpinyà s’encarregarà de clausurar oficialment la 23a edició del Correllengua coincidint, un any més, amb els actes de la Diada de la Catalunya del Nord. Els actes unitaris començaran amb la manifestació, a les 16.00 hores, a la plaça de Catalunya sota el lema “Sem Catalunya Nord, fem Països Catalans”.

Visita al Memorial del Camp de Ribesaltes
Tothom té al cap el nom d’Argelers, en relació amb els camps de concentració francesos per als refugiats del 1939 en territori de la Catalunya del Nord. No va ser l’únic, hi havia també els de les platges de Sant Cebrià i el Barcarès. El de les garrigues de Ribesaltes, però, és el més desconegut. Els republicans catalans i espanyols van ser els primers internats a Ribesaltes, un camp que continuaria obert durant dècades per rebre, successivament, els estrangers indesitjables, els ciutadans sospitosos per ideologia o “raça” i els presoners militars que arrossegaven fins a aquesta plana pelada i esventada dels confins del nord de les terres catalanes. Un camp edificat per refugiats sobretot catalans en terreny militar sota els contraforts de les Corberes i vora l’estany de Salses, aiguabarreig compartit amb Occitània i antic Mal Pas entre reialmes enemics. El camp fet museu i inaugurat l’octubre del 2017 ret homenatge a la història viva de molts dels nostres avantpassats.

PROGRAMA
11.00 h Arribada i vista al Memorial del Camp de Ribesaltes
12.30 h Sortida cap a Bao
13.00 h Dinar de Carmanyola (Aire nou de Bao)
16.00 h Inici de la manifestació
18.00 h Lectura del Manifest i Parlaments
18.30 h Marxa de torxes
19.15 h Tornada a Barcelona

Publicitat