Són eleccions, no jocs olímpics

image_pdfimage_print

El president Torra s’ha adreçat al Parlament de Catalunya intentant fer entendre als diputats que els independentistes no són terroristes. La Guàrdia Civil i la Fiscalia no opinen el mateix respecte dels nou detinguts en plenes festes de la Mercè.

La festa no ha paralitzat la indignació i la protesta per les detencions de matinada i la sobreactuació de la força policial. Les gravacions dels mòbils han permès difondre com es fabrica la política del terror.

Per si no ens ho creiem, aquest dimecres han aparegut a les portes d’ERC, CUP, ANC i altres bidons amb la menció TNT i una bandera espanyola. No creiem que sigui com a final del piromusical de la Mercè.

Publicitat

Més aviat això dels bidons de falsa TNT, ha sigut una amenaça i un avís de l’extrema dreta violenta i terrorista que recorda els GAL. Els investiga també la Guàrdia Civil o passen d’això com de l’Imam de Ripoll? Aquesta vegada no procedeix que els tapin, són elements perillosos, més que els independentistes.

La informació facilitada als diaris de llengua castellana trenca amb el secret sumarial. Però cal mostrar que es pot amb els catalans. Cal que sàpiguen els catalans que l’Estat seguirà fins a la derrota total de l’independentisme.

Sorprenentment, el Tribunal Suprem ha dictat Sentència ordenant la sortida de les restes del general Franco del Valle de los Caídos. Ho han celebrat els defensors de la Memòria Històrica. Hi estan en contra els de VOX i per què no també els de ciutadans. Sánchez diu que és un èxit de la democràcia. Ens està dient el president que al Tribunal Suprem hi ha de tot?

Per fi es comença a entendre que el dictador que va fer matar tanta gent per ser republicans i va practicar la repressió del terror a les cabiles berbers, aplicada després als soldats republicans, alcaldes i mestres, professionals i poble civil, millor que surti del lloc on es fa glorificar.
Els morts als bombardeigs de Gernika, Lleida, Barcelona i tants altres llocs reclamen justícia des de les seves tombes. Tant si val que els aviadors i els avions fossin alemanys o italians. Era Franco qui va ordenar les matances.

El Cardenal Tarancón no era com el Cardenal Gomà fidel a Trento que beneïa les accions del general. El que no s’ajustava a l’ortodòxia era dolent per naturalesa i havia de ser eliminat. La guàrdia mora de Franco tenia franquícia per tots els vicis i als pobles expliquen les violacions i robatoris dels soldats marroquins. Franco, el catòlic, ho sabia i ho tolerava. A los rojos, nada. “Los Hombres los ponemos nosotros”, deien els franquistes a les noies solteres i vídues de soldats republicans.

Però Tarancón tenia l’excomunió de Franco a la butxaca i ja és hora que els benedictins se n’assabentin d’una vegada de qui era el seu mort protegit com un faraó humiliant els milers de morts republicans i rojos que s’havia envoltat prèviament.

Ara en plenes noves eleccions, cal que la gent sàpiga tot això i no es deixi entabanar amb fitxatges estrella, ni amb els discursos habituals del Cardenal Rouco i la Conferència episcopal espanyola contra l’independentisme. Tampoc ens ha de fer canviar d’opinió la política repressiva, que va de la por i el terror reaccionari.

COMPARTIR
Article anteriorUn Lerroux de via estreta
Article següentS’articula amb Primàries el bloqueig com a eina democràtica
President en funcions del Grup d'Estudis Polítics, membre d'esquerres per la independència. Llibres publicats a Llibres de l'índex: "L'Estat contra la Democràcia", "La Democràcia Captiva", "En defensa de la Democràcia... Referéndum!", "El gran plet de la Independència", "Memòria de la indignació", "República, ¿y eso qué es?" i "Catalunya i democràcia, el remei republicà". Fundador del digital elrepublica.cat. Actualment, el seu llibre "El debat inacabat, fins que les urnes parlin" ja es troba a les llibreries i a Amazon. Com també el darrer llibre publicat el novembre de 2020 "Sortir del laberint, contrapunts al no diàleg" amb pròleg de Carles Mundó. I una segona edició augmentada de "Ni República, ni democràcia".