image_pdfimage_print

El Consell per la República ha emès un comunicat aquest dimarts 24 de setembre on condemna les detencions d’aquest dilluns, acusa l’Estat espanyol de fabricar un relat de violència inexistent, i proposa desbordar democràticament aquest estat repressor. El comunicat sencer es pot llegit a continuació:

“Davant l’operació judicial, policial i mediàtica d’ahir a Catalunya contra activistes independentistes que va acabar amb la detenció de nou persones acusades de terrorisme, rebel·lió i sedició per part de la fiscalia de l’Audiència Nacional, el Consell per la República fa les següents consideracions:

1. La imminència de la commemoració del segon aniversari del Referèndum d’Independència de l’1 d’octubre, i de la publicació de la sentència del fal·laç judici als presos polítics catalans, ha provocat una nova onada repressiva contra les llibertats dels ciutadans del nostre país. Una vegada més, constatem que els drets civils estan suspesos a Catalunya i els ciutadans s’enfronten a la brutalitat i l’arbitrarietat dels poders de l’Estat sense garanties.

2. Rebutgem enèrgicament aquest muntatge judicial i policial contra persones innocents, i expressem la màxima solidaritat amb les persones detingudes i les seves famílies i amics.

Publicitat
Publicitat

3. És evident que aquesta operació té per objectiu per una banda intimidar la ciutadania de Catalunya a l’hora de mobilitzar-se per denunciar i protestar contra el que probablement sigui una sentència ignominiosa, i per l’altra, construir un relat de violència associat a un moviment polític radicalment pacífic i democràtic com és el moviment d’alliberament nacional de Catalunya.

4. No podem oblidar l’escenari preelectoral a l’Estat espanyol a l’hora de valorar aquesta operació. L’Estat pretén criminalitzar opcions polítiques legítimes majoritàries a Catalunya davant l’opinió pública espanyola per treure’n rèdits electorals el proper del 10 de Novembre.

5. Entenem que la única manera d’acabar amb aquestes detencions arbitràries i les diverses formes de repressió que l’Estat espanyol aplica a la societat catalana és el desbordament democràtic de l’Estat Espanyol i per això ens reafirmem en el full de ruta aprovat i publicat pel Consell el passat 14 de setembrefer efectiu el mandat del primer d’octubre i constituir la República Catalana.

Brussel·les, 24 de setembre de 2019”