image_pdfimage_print

Edissabte, dia 28 de setembre, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) celebrarà la XVIII edició dels Premis Nacionals Joan Coromines. L’acte d’enguany tindrà lloc a la Sala Ibèria (Carrer Pi i Margall, 21) de Sant Feliu de Llobregat, a partir de les 19:00h.

En la present edició, la CAL, vol guardonar pel seu compromís en la defensa de la llengua i la cultura catalanes a la cuinera Ada Parellada, a la Fundació d’Empresaris de Catalunya, a la traductora Anna Casassas, al cantant i folklorista Jaume Arnella i també al mestre i poeta sanfeliuec Agustí Vilar, a qui recaurà el guardó local.

L’acte retrà un homenatge pòstum a la historiadora i activista política Blanca Serra. Durant el lliurament també es retrà homenatge a Joana Raspall escritora, lexicòloga i bibliotecària catalana, que anirà a càrrec de la seva filla Imma Cauhé. Es cantaran alguns poemes seus musicats per Joan Josep Blay, a càrrec del seu nét Fèlix Blay i Carme Poch al piano. 

Publicitat
Publicitat

Els Premis Nacionals Joan Coromines, que s’atorguen des de l’any 2002 en record al lingüista català, tenen per objectiu reconèixer aquelles persones, entitats o empreses que s’han destacat pel seu treball i implicació en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a continuar actuant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i la nostra llibertat com a poble.

A hores d’ara s’han celebrat divuit edicions dels Premis, totes elles a diferents poblacions dels Països Catalans, durant els quals s’han guardonat més de 50 personalitats, associacions, mitjans i empreses que, bé sigui a partir d’un fet puntual o per la seva trajectòria, són mereixedors d’aquest reconeixement.