image_pdfimage_print

El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha celebrat una reunió aquest divendres a Mollerussa per traçar les línies que es defensaran en el debat de política general dels dies 25 i 26 de setembre, així com per perfilar les accions que s’emprendran els mesos vinents, marcats pel judici del president Quim Torra, la sentència del 1r d’octubre i un escenari d’inestabilitat política a Espanya. En la reunió, els diputats i diputades han establert tres eixos de l’acció política del grup parlamentari de cara als pròxims mesos, a banda dels projectes capitals de defensa de la democràcia i la lluita per la independència de Catalunya:

1. La defensa d’una Catalunya en positiu, una Catalunya equilibrada territorialment, un país viu on es poden desenvolupar projectes de futur al llarg del territori.

2. L’adhesió a la vaga general contra el canvi climàtic del 27 de setembre, per la qual cosa, Junts per Catalunya participarà en els actes que s’organitzin amb motiu de la vaga.

Publicitat
Publicitat

3. La defensa de la Catalunya motor econòmic, del treball, de l’esforç, de la cultura de l’emprenedoria, de la societat que lluita el seu dia a dia.

En aquest sentit, el president del grup parlament, Albert Batet, ha defensat que “no s’incrementi la pressió fiscal a les rendes mitjanes. Cal que les rendes baixes tinguin reduccions impositives”“És injust que a l’Estat espanyol les rendes més baixes siguin les que paguen més impostos a l’Estat”, ha reblat.

En la reunió els diputats i diputades també s’ha acordat una nova direcció del grup parlamentari en què Eduard Pujol serà el portaveu i Gemma Geis portaveu adjunta. També s’ha ampliat la direcció actual, formada per Albert BatetEduard PujolGemma GeisElsa ArtadiJosep Maria FornéAnna GeliAurora MadaulaLluís GuinóJosep Costa Eusebi Campdepadrós. S’incorporen a la direcció l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, així com els presidents de comissions parlamentàries Marc Solsona (comissió Agricultura), Lluís Font (comissió Cultura), Teresa Pallarès (comissió Empresa) i Toni Morral (comissió Estatut dels Diputats). Aquests canvis, com ha explicat Albert Batet, “configuren la realitat forta, potent i transversal del que significa Junts per Catalunya i la defensa de l’objectiu comú que és defensar el mandat del 1r d’octubre”.

Reforçar l’empremta territorial

Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa i diputat de Junts per Catalunya, Marc Solsona, ha remarcat que fer aquestes reunions fora del Parlament mostra la voluntat del grup parlamentari de tenir una “atenció especial als temes que són del món local, del territori” i ha remarcat la importància de la feina que es fa des del Govern per fer valer les dinàmiques i força territorial. “Parlem de com podem fer des del grup parlamentari una aportació de territori que ens ajudi a configurar davant un escenari polític del futur també a través d’iniciatives del grup parlamentari” ha apuntat Solsona que també ha apuntat que “moltes vegades la política catalana focalitzada a l’AMB difumina les realitats en l’àmbit d’equilibri territorial i cohesió social i per això hem volgut visibilitzar des de Mollerussa aquesta voluntat del grup parlamentari”.