Concentració a París de l'ANC de França en motiu de la Diada Nacional | ANC
Concentració a París de l'ANC de França en motiu de la Diada Nacional | ANC
image_pdfimage_print

Les Assemblees Exteriors ja han començat a mobilitzar-se amb motiu de la Diada 2019. Les concentracions i actes a l’exterior, que s’allargaran fins al 15 de setembre, busquen informar sobre la voluntat d’autodeterminació del poble català i denunciar les violacions de llibertats que el govern espanyol ha infligit recentment, en especial en l’advent de les sentències del Tribunal Suprem.

El tret de sortida el va donar l’acte organitzat a Berna el passat 31 d’agost, que va aplegar unes 200 persones, i on es van fer diversos parlaments de denúncia i reivindicació del dret a l’autodeterminació. França, Bèlgica, Alemanya, Països Baixos i Irlanda, a més de Mèxic i els Estats Units, també n’acolliran.

A Europa destaca la concentració a Londres l’11 de setembre davant de la residència del primer ministre Britànic, a 10 Downing Street, que comptarà amb membres de l’Assemblea Exterior d’Anglaterra i la presència del grup parlamentari sobre Catalunya al Parlament Britànic. A Alemanya, l’Assemblea participarà amb un punt d’informació a la fira Corso Leopold a Munic, i a Escòcia tindrà lloc una conferència sobre la causa catalana que comptarà amb Clara Ponsatí i el periodista de The National, Greg Russell, entre els ponents.

Publicitat
Publicitat

Per la seva banda, els Estats Units segueix sent un dels països on històricament la diàspora catalana més es mobilitza, i en aquesta ocasió ho farà a dotze localitzacions, amb actes a Los Angeles, Nova York, Boston, Washington D.C., Chicago, Cincinatti, Dallas, Denver, Houston, Salem, Seattle i Saint Paul.

Les jornades d’aquest cap de setmana
Avui se celebren cinc actes a diferents països. Londres acollirà una conferència en què hi participaran el Conseller a l’exili Toni Comín, la diputada de JxCat al Parlament Aurora Madaula, o la diputada d’Esquerra al Congreso Marta Rosique. La jornada també comptarà amb les actuacions de la Colla Castellera de Londres i el cor de Castellers de London, un sopar popular i el concert de Titot i David Rosell. París, Amsterdam i Dublín també celebren actes avui.

Demà, l’Atomium serà el marc de la Diada a Brussel·les i l’Assemblea Exterior de Stuttgart organitzarà la segona edició del KulKatFest, amb un programa d’activitats que començarà a les 11.30 h i s’allargarà fins a les 17.14 h, quan es cantarà col·lectivament el Cant dels Ocells. A l’altra banda de l’Atlàntic, se celebraran actes a Chicago, Los Angeles, Boston, Houston, Washington, Dallas i a la ciutat de Salem, Oregon, i dos actes més a Cincinatti i Denver, a més de la Diada a Ciudad de México, a l’Àngel de la Independència.

A França, es farà una manifestació a la Plaça Garibaldi de Niça. Aquelles persones que no puguin assistir a aquests actes encara tindran l’oportunitat d’assistir a dues Diades més, a Seattle, a l’estat de Washington, i a Saint Paul, a l’estat de Minnesota.

Gira del documental Octubre d’Ernest Vila per Euskal Herria
L’Assemblea d’Euskal Herria organitzarà tres passis del documental Octubre d’Ernest Vila, que es projectarà a Donostia, Altsasu i Bilbao el 10, 11 i 13 de setembre, respectivament. El documental relata els fets del referèndum d’autodeterminació del primer d’octubre de 2017 a través d’un ampli ventall d’ideologies i professions, que dibuixen l’escenari i context en el qual es van desenvolupar els esdeveniments.

Per més informació sobre els actes de les assemblees exteriors de l’Assemblea, es pot consultar el web exterior de l’Assemblea.