La riera d'Arenys de Munt plena de gent el dia de la consulta popular sobre la independència | Xavier Salbanyà
La riera d'Arenys de Munt plena de gent el dia de la consulta popular sobre la independència | Xavier Salbanyà
image_pdfimage_print

Enguany el 13 de setembre es celebra el 10è aniversari de la Consulta sobre la Independència de Catalunya d’Arenys de Munt. La consulta sobiranista d’Arenys de Munt és considerada per molts l’inici del moviment per a l’autodeterminació després del franquisme. En Josep Manel Ximenis, un dels organitzadors de l’acte, considera que “l’independentisme ha de donar una resposta a la sentència, i la resposta que ens fa guanyadors es la d’implentar i fer efectiva la República Catalana, de fet, és la única resposta que ens fa guanyadors, qualsevol altra resposta ens continua supeditant a l’estat espanyol”. En relació al manifest unitari del 10è aniversari, en Ximenis considera que “la consulta per la independència va significar la unitat de la ciutadania amb un objectiu comú, que es va poder materialitzar l’1 d’octubre de 2017, a partir d’aquesta data, aquesta unitat s’ha trencat, per tant, hem de reconstruir la unitat ciutadana, per sobre de la dels partits polítics, per aconseguir fer realitat la nostra independència.”

Per celebrar la data, l’Ateneu Independentista d’Arenys de Munt, conjuntament amb el suport d’altres entitats de la població, han organitzat un aplec amb la presència del Parlament de la Generalitat, el MH Quim Torra – que iniciarà l’acte a les 7 del vespre de divendres 13 de setembre, així com la presència a través de xarxes del President a l’exili, el MH Carles Puigdemont, que el clourà.

L’acte també comptarà amb la presència de la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, la doctora Paluzie, que rebrà un reconeixement polític per la seva participació en el referèndum de l’1 d’octubre.

Publicitat
Publicitat

Posteriorment, la consellera Ester Capella, realitzarà un parlament, que donarà pas a un col·loqui sobre la situació actual en relació a la sentència sobre els presos polítics i els Jordis, entre els advocats Gonzalo Boye i Jaume Alonso Cuevillas.

Cartell del 10è Aplec Independentista d’Arenys de Munt