image_pdfimage_print

Aquest dimecres Junts per Catalunya ha enviat un comunicat de premsa en què explicita el seu posicionament en relació als fets que s’estan esdevenint a Hong Kong i emplaça a la negociació i a l’alliberament dels presos polítics.

El text sencer del comunicat es pot llegir a continuació:

“Junts per Catalunya vol mostrar la seva solidaritat amb el moviment democràtic de Hong Kong, en uns moments crucials per a la llibertat d’aquesta ciutat autònoma del Sud de la Xina.

Publicitat
Publicitat

Les protestes de Hong Kong que s’han anat succeint durant els darrers mesos de 2019 exigeixen la retirada de la proposta de llei d’extradició a la República Popular Xinesa, i demanen alhora la dimissió de la governadora de la ciutat autònoma, Carrie Lam. Hong Kong posseeix un sistema polític de democràcia representativa tot essent territori de la República Popular Xinesa, en el que s’anomena “un país, dos sistemes”.

Hong Kong posseeix l’inalienable dret de tot territori a la llibertat de les seves ciutadanes i ciutadans i aquestes protestes així ho refermen. El règim comunista xinès, més autoritari amb l’adveniment del president Xi Jinping, busca restar llibertats tant a Hong Kong com a la província occidental de Xinjiang, en una volguda homogeneïtzació de tota la Xina sota el govern centralitzador de Beijing.

Junts per Catalunya dóna suport al dret a l’autodeterminació de Hong Kong, fa un emplaçament a la negociació sense amenaces ni coaccions, i demana l’alliberament dels seus presos polítics.”