Moment de la manifestació a Barcelona. Imatge d’en Joan M. Labrador
Moment de la manifestació a Barcelona. Imatge d’en Joan M. Labrador
image_pdfimage_print

Unes mil persones es van manifestar a Barcelona aquest passat dissabte tarda en suport als joves d’Altsasu que es troben en presó preventiva per una baralla en un bar amb agents de la Guàrdia Civil. Adur, Jokin i Oihan són a la presó des de fa 1000 dies i n’hi ha quatre més que en fa més de 460 dies, després de conèixer-se la sentència el juliol de 2018, amb penes de 9 a 13 anys de presó per delictes d’atentat a l’autoritat, lesions, desordre públic i amenaces. Un judici en què la jutgessa no va admetre una prova clau: un vídeo que va enregistrar un dels nois minuts després de la picabaralla que desmuntava la versió dels agents. El setembre el Tribunal Suprem revisarà el cas a petició de les defenses.

La manifestació es va iniciar a plaça de Catalunya i va finalitzar davant de la comissaria de la Policia Nacional a Via Laietana. En allà, els manifestants van reivindicar la llibertat per als nois d’Altsasu i per a Catalunya.

Al País Basc, el col·lectiu de pares i mares dels joves Altsasu Gurasoak i Altsasukoak Aske!, acompanyats d’unes tres-centes persones, van pujar el cim de Beriain (Navarra) per reclamar justícia i denunciar la desproporció del cas. Dalt del cim hi van presentar la campanya 1.000 dies, 1.000 missatges, 1.000 petons. Llibertat per als d’Altsasu, amb la que pretenen recollir tots els missatges de suport als joves per fer-los-hi arribar a presó.

Publicitat
Publicitat