image_pdfimage_print

Esquerra Republicana de Catalunya del Maresme i Junts per Catalunya Maresme, han assolit un acord per a gestionar i liderar el Consell Comarcal del Maresme durant el proper mandat (2019-2023). Totes dues formacions han arribat a aquest compromís després de tot un seguit de trobades que s’han produït posteriorment a la celebració de les eleccions municipals el passat 26 de maig, i la constitució, després, dels trenta ajuntaments de la comarca.

Segons els responsables comarcals dels partits, ha sigut en aquestes trobades, on els equips negociadors tant d’ERC com de JxC han pogut comparar els seus respectius programes i han traçat el que serà el full de ruta per als pròxims quatre anys al CCM, amb un organigrama que serà encapçalat per l’alcalde de Vilassar de Mar, en Damià del Clot (ERC), i que es composarà de tres vicepresidències, dues per JxCat i una per a ERC.

La suma dels 12 consellers d’ERC, conjuntament als 6 de JxCat, els dona una majoria folgada respecte els 33 consellers que composen el Consell Comarcal del Maresme. Fins fa uns dies s’especulava sobre un possible pacte entre JxCat i PSC, però la manca dels vots necessaris – les dues formacions conjuntament sumaven 14 consellers, i la negativa de Ciutadans a donar-hi suport, afegit al fet que en els darrers dies hi ha hagut una gran mobilització de l’ANC comarcal per evitar el que anomenaven pacte del 155, ha desembocat en un pacte entre les dues formacions independentistes.

Publicitat
Publicitat