image_pdfimage_print

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit al Govern espanyol “explicacions i l’assumpció de totes les responsabilitats que se’n derivin” sobre la informació periodística que s’ha fet pública avui i que vincula els serveis secrets espanyols amb l’imam de Ripoll fins poques hores abans dels atemptats de 2017. “Volem conèixer la veritat, tota la veritat, i exigim transparència i depuració de responsabilitats”, ha declarat.

“Els partits que van donar suport a l’aplicació de l’article 155 s’han negat a obrir una comissió d’investigació al Congrés sobre els atemptats i ens preguntem què els fa por o què no volen que se sàpiga”, ha destacat el president. El cap del Govern ha defensat que “les víctimes, les seves famílies i la ciutadania tenen tot el dret de saber què va passar i quina informació es tenia de la cèl·lula que va cometre aquell esgarrifós atemptat”, i ha subratllat que “el silenci no és la resposta; mai és la resposta a res”.

El president ha fet aquestes declaracions en el marc de l’acte de presentació de la Memòria de la Comissió Jurídica Assessora, òrgan que vetlla per la legalitat de l’actuació de les diverses administracions catalanes. Durant l’acte, celebrat al Palau de la Generalitat, el president ha volgut lloar tota la feina feta per la Comissió, especialment quan “va seguir treballant amb tota l’energia després de l’aplicació del 155”. En el camp de la justícia, Torra els ha agraït “l’esforç en la tasca de normalització del dret en la nostra llengua”, en un moment en el qual el llenguatge jurídic “encara no es practica en els nivells i àmbits que reflectirien la plena normalitat del nostre país”.

Publicitat
Publicitat