Imatge extreta de wikimedia.
image_pdfimage_print

Fa unes setmanes vam veure la notícia de com a Botswana s’aprovava la llei per a la inviolabilitat de les persones LGTBI. Es va aprovar al Parlament estatal en contra de l’actual govern.

Del passat negre a un futur incert

Abans de l’aprovació de la llei, existia una legalitat que ja preveia l’existència dels moviments LGTBI. Sí, ho preveia, perquè la llei tenia l’objectiu de penalitzar aquests grups de la societat.

Amb l’aprovació de la llei, aplaudida en part per la gran majoria de mitjans de comunicació occidentals, ONG, moviments socials igualitaris, etc., hem vist que no hi ha hagut un debat obert en el si de la resta de països africans. És per això, entre altres motius, que s’ha donat ales als moviments reaccionaris, com el govern de l’estat sud-africà.

Publicitat
Publicitat

Ara ha tornat la incertesa. El govern ha decidit alçar-se contra l’aprovació de la llei. Apel·laran, diuen, a l’equivalent del Tribunal Constitucional, la legalitat d’aquesta llei dins la constitució del país.

Problemes africans

El fet principal que ens hauria de preocupar és que aquest debat sobre les lleis LGTBI no s’ha donat arreu d’Àfrica i, tenint en compte que moltes de les empreses que a Barcelona i Madrid, així com a París, Berlín, Washington, etc., han estat del costat del Pride, no les he vist pronunciar-se sobre la vigència del debat arreu del món.

Els africans pateixen molt pels seus drets mentre empreses europees i nord-americanes es reparteixen el pa que els africans i africanes no poden ni tastar. És hora de reivindicar un Orgull a escala global, sense fronteres, sense racialització, sense paternalisme i sense cap mena d’hipocresia.

Visca l’Orgull, visca la rebel·lió i, sobretot, visca Stonewall!