image_pdfimage_print

A principis de 2019, l’Estructura de Drets Humans de Catalunya (EDHC) —organisme nascut fruit d’un conveni entre la Sindicatura de Greuges i l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC)— va impulsar la creació d’un Pla de drets humans propi per a Catalunya, a través d’un procés de participació pública, a través d’àgores de discussió temàtiques que finalitzarà el juliol d’enguany.

L’Assemblea Nacional Catalana, amb la voluntat de promoure el debat públic en relació al dret a l’autodeterminació, organitza una Àgora oberta que tindrà lloc el propvinent 25 de juny a les 19 hores al Centre Cívic Fort Pienc.

Hi participaran com a relators —dirigint i moderant— dues figures de renom internacional. D’una banda, Ralph Bunche, secretari general de l’Organització de Nacions i Pobles No Representats (UNPO) i exdirector regional per a Europa de Fair Trials. I d’altra banda, Daniel Turp, president de l’Institut de Recerca per a l’Autodeterminació dels Pobles i les Independències Nacionals (IRAI) i professor de Dret Internacional i Constitucional a la Universitat del Quebec.

Publicitat
Publicitat

Ambdós han participat com a observadors internacionals en la missió d’observació del judici contra els presos polítics organitzada per International Trial Watch. El debat també comptarà amb la participació d’Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea.