Extret de la web de Briga: http://briga-galiza.info/perante-as-detencons-de-4-militantes-independentistas/
image_pdfimage_print

Durant el dissabte, quatre militants de l’esquerra independentista gallega van ser detinguts. Les organitzacions independentistes com Briga, Isca, Causa Galega y MSG van denunciar un muntatge policial de l’abast d’Altsasu.

Avui, finalment, el jutge ha decidit aplicar la llei antiterrorista contra les quatre persones detingudes. Després de les concentracions d’ahir, es denuncia que s’associa la militància dels quatre a una organització inexistent per tal d’adjudicar-los el delicte de terrorisme.

A hores d’ara les organitzacions com Arran, Ernai, l’Assemblea Nacional Catalana i altres organitzacions independentistes d’arreu del territori de l’estat han donat ja suport a les empresonades.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Denúncia del tracte rebut

Les organitzacions independentistes gallegues denuncien que a les persones detingudes les tenen en règim d’incomunicació al·legant un “atemptat contra els Drets Humans”, ja que això suposa que no tenen contacte amb els seus advocats, la impossibilitat d’accedir a un servei mèdic i la probabilitat de tortures.

Ens informen de l’excepcionalitat del moment, ja que l’ofensiva de l’estat cap a l’independentisme no només s’ha donat contra els independentistes catalans, també a Galícia, Euskal Herria i Andalusia.

Anuncien que, des d’avui, hi ha quatre noves preses polítiques a l’estat espanyol.