Toni Castellà durant la roda de premsa | Demòcrates de Catalunya
Toni Castellà | Demòcrates de Catalunya
image_pdfimage_print

Antoni Castellà ha fet balanç avui de la participació de Demòcrates de Catalunya en les eleccions municipals celebrades el passat 26 de maig. Castellà ha volgut fer valdre la llavor plantada arreu de Catalunya en aquestes eleccions: “Més de 50.000 vots a Catalunya, dins el projecte de Primàries i llistes pròpies o associades, que es tradueixen en més de 60 regidors, en disposició d’assolir un total de 8 alcaldies: Sant Joan de Vilatorrada, Alcoletge, Cercs, Vallcebre, Castell de L’Areny, Fígols i Sant Antoni de Vilamajor“. Castellà ha subratllat que “aquests resultats són rellevants en l’aposta feta per Demòcrates com a un dels partits fundadors de Primàries Catalunya per tal de donar l’oportunitat que la gent de la societat civil faci un pas endavant i, empoderada, participi activament de la política catalana.” Castellà ha anunciat també que cap de les candidatures de Primàries o Demòcrates que hagin tingut representació pactaran o acceptaran vots de partits del 155: “En política municipal hem observat pactes gens corrents, que en una situació normal potser serien acceptables, però hem de tenir clar que malauradament no ens trobem en una situació normal: no podem acceptar pactes amb el 155, per decència i per dignitat.”

Quant a les repercussions del cicle electoral a la política catalana, el portaveu Demòcrata ha lamentat que “en un escenari de repressió absoluta per part de l’Estat espanyol, és inadmissible que no sigui possible assolir una mínima unitat estratègica de l’independentisme”. Castellà ha anunciat que Demòcrates de Catalunya s’afegeix a la convocatòria de manifestació a Estrasburg el proper 2 de Juliol per reivindicar els drets polítics dels eurodiputats electes com són el President Puigdemont, el Conseller Comín, i també, els del Vicepresident Junqueras i crida a participar-hi: “més d’un milió i mig de vots avalen aquests 3 eurodiputats, per tant, el Parlament europeu ha de donar sortida a la legitimitat que els atorguen les urnes, tot garantint la seva participació en la principal institució europea. Una altra cosa, a part d’injusta, seria incomprensible”.

Pel que fa a un hipotètic avançament electoral el diputat demòcrata ha assegurat que “seria un frau que la resposta a una sentència condemnatòria del Tribunal Suprem en el judici a l’Independentisme fos la convocatòria d’unes eleccions autonòmiques. Només tindrien sentit unes eleccions si no fossin autonòmiques i es construís un front comú al voltant d’un únic punt programàtic molt clar: aixecar la suspensió de la declaració d’independència feta al Parlament de Catalunya el dia 10 d’octubre de 2017. Qualsevol altre tipus d’eleccions, per aconseguir una hegemonia electoral per part d’uns o altres seria un autèntic frau a la voluntat dels més de 2 milions de persones que van exercir el seu dret d’autodeterminació l’1 d’octubre del 2017”. Castellà ha anunciat també que Demòcrates participarà en la ronda de contactes proposada pel President Torra, i que “en aquesta ronda de contactes insistirem en què unes eleccions merament autonòmiques, a part de ser un frau a la ciutadania, no seran solució per a res” ha conclòs Castellà.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat