Font: naciodigital.cat
image_pdfimage_print

Demà diumenge dia 26 de maig del 2019 tindran lloc importants batalles electorals. Seran diferents escenaris, diversos contendents, molts votants. Molts votants que demà exerciran el seu poder i que esperen, en justa correspondència, dues coses:

  • Que el procés electoral sigui net, i perquè ho sigui cal fer una crida a institucions, interventors i apoderats de les candidatures i tot el poble per vetllar per la qualitat democràtica del procés i per erradicar tot intent de frau que es detecti.
  • Que els representants escollits estiguin a l’altura del compromís adquirit, i compleixin diligentment i honestament la voluntat del poble que els mana.

Avui és jornada de reflexió. Una jornada que en temps passat els candidats es feien una foto de família. Una jornada de reflexió que no existeix en els principals països moderns i amb tradició democràtica, per innecessària. Una jornada de reflexió que en l’actual era digital no té cap sentit. Convidem els nostres lectors a fer una darrera reflexió sobre les eleccions de demà a l’alcaldia de Barcelona. Us presentem, doncs, els vuit candidats que es disputen amb més possibilitats els 41 llocs a l’Ajuntament de Barcelona:

  • El PP ens proposa el candidat Bou. És la primera vegada que es presenta, i amb la novetat i una mica de folklorisme, promet ordre, feina, espanyolitat i oposició aferrissada a qualsevol idea de llibertat per a Catalunya.
  • Barcelona en Comú repeteix amb Colau. Sense l’empenta de fa quatre anys, amb contestació des de dins i des de fora per haver passat a formar part del sistema que criticava, encara dóna veu a moltes eternes reclamacions populars. Continua mantenint la neutralitat en els temes cabdals de país, tot i presentar-se a la capital.
  • El PSC-PSOE presenta Collboni, que tot i donar suport als partits, PP i C’s, que capitanegen la repressió a Catalunya, aprofita l’impuls que Pedro Sánchez està tenint a Espanya. Aspira a recuperar l’esperit que va donar bons resultats als socialistes en el passat.
  • Junts per Catalunya ha decidit presentar com a candidat a Forn. Amb molta experiència com a regidor, difícilment podrà exercir, ja que està a la presó pels fets del primer d’octubre. Malauradament aquesta injusta situació no li ha permès de participar en el debat electoral.
  • Barcelona És Capital, de Primàries, ha presentat Graupera. Tot i que silenciat en els principals mitjans de comunicació està aconseguint d’arribar a la ciutadania. Aspira a retornar el poder al poble, a substituir els lideratges actuals per un de veritable que actuï en justa correspondència amb el compromís adquirit amb el poble. Defensa la capitalitat de Barcelona en una Catalunya lliure i independent, sostenible, amb talent i respectant els ciutadans.
  • ERC presenta Maragall. Germà de l’alcalde Maragall i provinent del socialisme, representa un cas paradigmàtic de l’eixamplament de la base que es propugna des de diversos sectors de l’independentisme. Amb sobrada experiència, renovada determinació però amb unes arrels en el passat autonòmic que li condicionen part de la imatge.
  • La CUP, fidel al seu compromís, renoven candidats. Ara es presenta Saliente. D’un perfil més baix que altres candidats, manté el missatge rupturista i de llibertat.
  • Des de Ciudadanos i el seu entorn, s’ha anat a buscar l’exdirigent polític francès Valls. Passat l’impacte inicial, sembla que el seu missatge bàsicament antiindependentista no ha estat suficient per arrossegar una majoria suficient de vots.

El dia 26 els barcelonins tindrem la paraula. La batalla de Barcelona serà cabdal. Parlem, votem i exigim als nostres representants electes que compleixin els nostres mandats.

Publicitat
Publicitat