image_pdfimage_print

El partit instrumental de Primàries Catalunya, de la candidatura de Jordi Graupera a alcalde de Barcelona, Barcelona És Capital-Primàries, conjuntament amb l’ICEC, entitat europeista amb seu a Brussel·les, presenta el Manifest de Ciutats per a l’exercici de l’autodeterminació.

Aquest manifest té per objectiu fornir un moviment de ciutats, al capdavant de les quals hi haurà Barcelona, que maldin pel respecte al dret a l’autodeterminació dels pobles i el seu ple exercici.

Aquesta tasca s’està conduint igualment en altres ciutats, capitals indiscutibles de pobles europeus com el català. Entre les  quals destaquen Anvers, Glasgow, Edimburg o Copenhaguen. I de totes, Barcelona és “l’única capital de nació sense estat d’Europa on ja s’ha exercit el dret d’autodeterminació en un referèndum vinculant amb resultat afirmatiu”.

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

Els catalans tenen, per tant, “la legitimitat i la responsabilitat d’abanderar aquest discurs en l’arena internacional”, segons manifesten des de Barcelona És Capital.

La xarxa de ciutats europees per a l’exercici de l’autodeterminació forma part de la visió internacional de la candidatura Barcelona És Capital-Primàries, basada en una estratègia global, pensada en termes geopolítics, perquè Barcelona sigui influent i present en el món.

De fet, la proposta que defensarà Jordi Graupera per Barcelona és perquè formi part d’una Xarxa de ciutats de la Mediterrània occidental i una Xarxa de ciutat intel·ligents que situï la capital del país entre les més avançades d’Europa i del món.

La presentació del manifest al Col·legi de Periodistes s’ha fet amb la presència de Diana Coromines i Jordi Graupera, de Barcelona És Capital, Anna Arqué de l’ICEC i Aamer Anwar, advocat de la consellera Clara Ponsatí.