El partit instrumental de Primàries Catalunya, de la candidatura de Jordi Graupera a alcalde de Barcelona, Barcelona És Capital-Primàries, conjuntament amb l’ICEC, entitat europeista amb seu a Brussel·les, presenta el Manifest de Ciutats per a l’exercici de l’autodeterminació.

Aquest manifest té per objectiu fornir un moviment de ciutats, al capdavant de les quals hi haurà Barcelona, que maldin pel respecte al dret a l’autodeterminació dels pobles i el seu ple exercici.

Aquesta tasca s’està conduint igualment en altres ciutats, capitals indiscutibles de pobles europeus com el català. Entre les  quals destaquen Anvers, Glasgow, Edimburg o Copenhaguen. I de totes, Barcelona és “l’única capital de nació sense estat d’Europa on ja s’ha exercit el dret d’autodeterminació en un referèndum vinculant amb resultat afirmatiu”.

Publicitat
Publicitat

Els catalans tenen, per tant, “la legitimitat i la responsabilitat d’abanderar aquest discurs en l’arena internacional”, segons manifesten des de Barcelona És Capital.

La xarxa de ciutats europees per a l’exercici de l’autodeterminació forma part de la visió internacional de la candidatura Barcelona És Capital-Primàries, basada en una estratègia global, pensada en termes geopolítics, perquè Barcelona sigui influent i present en el món.

De fet, la proposta que defensarà Jordi Graupera per Barcelona és perquè formi part d’una Xarxa de ciutats de la Mediterrània occidental i una Xarxa de ciutat intel·ligents que situï la capital del país entre les més avançades d’Europa i del món.

La presentació del manifest al Col·legi de Periodistes s’ha fet amb la presència de Diana Coromines i Jordi Graupera, de Barcelona És Capital, Anna Arqué de l’ICEC i Aamer Anwar, advocat de la consellera Clara Ponsatí.