image_pdfimage_print

El programa electoral de la candidatura Barcelona és Capital-Primàries, encapçalada per Jordi Graupera inclou explícitament els punts que l’Assemblea Nacional de Catalunya considerava imprescindibles per donar suport a les llistes municipals. Concretament [consulteu aquí], en l’apartat de Capitalitat i Sobirania s’estableix que:

“Aplicar les següents mesures proposades per l’Assemblea Nacional Catalana en l’àmbit de la política municipal: 1) Impulsar la sobirania fiscal: pagar els impostos, les taxes i altres tributs directament a l’Agència Tributària Catalana 2) Apostar per empreses deslligades del poder polític i econòmic de l’Estat espanyol, seguint el camí ja iniciat per la ciutadania 3) Afavorir el consum de proximitat, per tal de crear riquesa per a les empreses locals i beneficiar el medi ambient.”

Precisament aquest és el punt (dins l’apartat de capitalitat) que va ser més votat en l’exposició pública de les deu propostes estrelles que va promoure la candidatura. Més de sis mil persones van votar els punts, fet que converteix aquest programa en el de més votació popular de la història i s’afegeix també a l’altre rècord de les eleccions primàries més concorregudes a Barcelona.

Publicitat
Publicitat

La resta dels altres punts més votats en cada apartat són:
– Horitzó 115.000 habitatges de lloguer assequible, amb la implicació d’actors públics i privats.
– Augment de les places en residències de dia i residències assistides als barris amb més demanda, amb models urbanístics de pacificació i proximitat de serveis socials.
– Incentivar la intermodalitat i deixar enrere l’ús de vehicles privats a través de models tarifaris integrats de tarifa plana, amb tarifació social i avançant cap a la gratuïtat.
– Aprofundir en la persecució dels “pisos turístics” il·legals, i obligar a totes les plataformes d’intermediació a la vigilància del compliment de la legalitat.
– Recuperar els edificis i terrenys de l’Estat al front marítim per a la creació d’una xarxa de centres de recerca i innovació que faci de contrapès al monopoli turístic de la zona i visualitzi el conflicte amb l’ocupació per part de l’Estat espanyol.
– Crear una oficina d’ajut a la transició energètica que es dediqui a impulsar, facilitar i multiplicar les iniciatives de canvi de model energètic i a assessorar els ciutadans que vulguin fer el pas a les renovables.
– Impulsar el Model Integrat de Policia Intel·ligent: basat en les noves tecnologies permetrà analitzar les reaccions policials a cada zona, ser més transparents i eficients, visualitzar problemes crònics, rendir comptes i treballar des de la proximitat.
– Abandonar el model de faraonisme i propaganda de grans equipaments culturals i apostar per detectar les mancances i necessitats concretes a cada barri.
– Incorporar el referèndum com a eina normal de presa de decisions en polítiques de gran impacte a la ciutat, i treballar sobre el model d’experimentació-avaluació-referèndum per a prendre decisions col·lectives.

Cal destacar dins la secció de Capitalitat i Sobirania, els punts que fan referència a la independència, com “Crear el protocol estratègic que definirà la contribució de l’Ajuntament a la defensa de la independència quan el Parlament, que és la institució que té l’autoritat per declarar-la de manera efectiva, decideixi de fer-ho” i “Proposar en el Ple de l’Ajuntament l’entrada de Barcelona a l’Assemblea de Municipis per la Independència” o també sobre el català “Fer del català la llengua per defecte de les nostres institucions, sense excepcions. Ha de ser el punt de partida i l’entorn en què es desenvolupin totes les relacions municipals, internes i amb el ciutadà. S’exigirà també a les empreses contractistes de l’Ajuntament”.

La candidatura segueix amb les bones notícies sobre finançament, havent recaptat més de 90.000 euros i a velocitat de creuer en la campanya, amb un acte central aquest dissabte al matí a la plaça de Sants de Barcelona que comptarà amb Aamer Anwar (l’advocat escocès de Clara Ponsatí), Anna Arqué, Maria Vila i Jordi Graupera.