Font: infoanoia.cat
image_pdfimage_print

El president Carles Puigdemont ha dit que Junts per Catalunya-Lliures per Europa anirà a Europa “a guanyar, a guanyar per Catalunya perquè ningú pugui dir que hem de demanar perdó per l’1 d’octubre i per explicar que el poble de Catalunya és a l’avantguarda democràtica d’Europa”. El president ho va dir en l’acte de campanya d’ahir a Igualada on va destacar la importància que en les properes eleccions els ciutadans votin a la candidatura de Lliures per Europa que encapçala perquè “som aquella gent que ha entès que cal treballar junts, i treballar per Catalunya”. “Vam anar a l’exili per defensar els interessos dels catalans des del cor d’Europa” ha assegurat el president, que ha demanat a la gent que el proper 26M posi a les urnes la papereta de Junts per Catalunya per donar “l’última empenta que ens permeti entrar al Parlament Europeu, perquè si som dins se’ns sentirà a parlar molt. Nosaltres hi serem sempre”. 

En aquest sentit també es van expressar els consellers a l’exili Toni Comín i Clara Ponsatí, que juntament amb el president Puigdemont, van intervenir des d’Eslovènia. El conseller Comín va dir que la llista de Junts per Catalunya–Lliures per Europa vol ser “la veu de l’1 d’octubre davant dels pobles d’Europa. Anem al Parlament Europeu a dir que la causa del poble català és una oportunitat pel conjunt del continent”. En el mateix sentit, Clara Ponsatí va assegurar que “guanyarem perquè la nostra causa és la causa de la democràcia, de la llibertat i d’Europa”.

Per la seva banda, el cap de llista de Junts per Igualada, i diputat de Junts per Catalunya al Parlament de Catalunya, Marc Castells, va assegurar que cal votar Junts per Catalunya-Lliures per Europa per “apoderar els membres del govern a l’exili” i perquè aquesta candidatura és la llista que “representa la unitat que tant reclamen els ciutadans i tant necessita Catalunya”. I va reblar que el 26 de maig “s’ha de creure en la gent que creu que el futur de Catalunya està a les nostres mans”.

Publicitat
Publicitat

En l’acte també va participar la consellera d’Empresa i Ocupació, Àngels Chacón, que va exhortar a la gent a votar les llistes de Junts per Catalunya el 26 de maig “per tenir pobles i ciutats projectats al futur, però també per no deixar de tenir una veu forta i lliure a Europa”.