image_pdfimage_print

Aquest dissabte s’han presentat a Barcelona les 121 candidatures de Primàries Catalunya als comicis municipals del 26 de maig. Les llistes de Primàries defensen la implementació i constitució de la República de Catalunya que afirmen que “els partits tradicionals no han gosat tirar endavant, malgrat la invasió cada vegada més evident de l’Estat sobre les nostres institucions.”

Els compromisos que assumeixen les candidatures municipals són complir amb lleialtat el mandat popular i el de les institucions catalanes del primer d’octubre i la majoria absoluta independentista; identificar les infraestructures i punts estratègics per a un control efectiu del territori i a desenvolupar els plans necessaris per assolir aquest objectiu; assegurar una policia municipal d’obediència exclusiva al mandat democràtic i a les institucions catalanes, i finalment revertir les contractacions públiques amb empreses que s’han significat públicament contràries a la democràcia i al dret d’autodeterminació i prioritzar les contractacions a les empreses que hi han donat suport.

Moment de la presentació de les candidatures
Moment de la presentació de les candidatures

Primàries Catalunya ha fet públic aquest compromís aquest dissabte en un acte a la Nau Bostik de Barcelona. A l’acte hi han parlat, en representació de les 121 candidatures, els candidats a l’alcaldia Jordi Graupera (Barcelona), Núria Menasanch (Tortosa), Pepi Oller (Terrassa), Jordi Pou (Lleida) i Carles Salvadó (l’Hospitalet de Llobregat).

Publicitat
Llibre: El Judici - Lluís Busquets
Publicitat

També han donat suport al compromís de les candidatures el diputat al Parlament i portaveu de Demòcrates de Catalunya, Toni Castellà, el portaveu de Solidaritat, Uriel Bertran, i el president d’Units per la República, Joan Manel Ximenis, en un acte que ha presentat Anna Arqué.

Les 121 llistes de Primàries Catalunya posaran tots els regidors al servei d’un nou “desbordament democràtic”, social i institucional que impossibiliti a l’Estat espanyol d’aturar el desplegament de la República. Segons Primàries Catalunya, aquest desplegament només es podrà produir amb un Parlament i un Govern de la Generalitat determinats amb la independència ara; el reforçament dels suports internacionals; així com el control del territori i de les infraestructures i punts estratègics a través del poder institucional i la mobilització social.

En aquest sentit, les candidatures de Primàries Catalunya també assumeixen com a propis els dos punts que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va demanar als partits que es presentessin a les municipals:
– Propiciar la presència immediata a tots els municipis de la República Catalana, amb l’impuls de la sobirania fiscal (pagar tots els impostos directament a l’Agència Tributària Catalana) o una xarxa de telecomunicacions que no depengui de les empreses de l’IBEX 35, per exemple.
– No pactar cap govern municipal amb els partits que van donar suport al 155.